Tursten Helene Den Som Vakar I Mörkret

Tursten Helene Den Som Vakar I Mörkret
Tursten Helene Den Som Vakar I Mörkret
Beskrivning av Tursten Helene Den Som Vakar I Mörkret

Den som vakar i mörkret är Helenes nionde bok om Irene Huss och är en gastkramande kriminalroman.

Dold av mörkret iakttar han kvinnorna. Han har en överenskommelse med dem och så länge de är trogna beskyddar han dem. Men när de syndar straffar han dem med döden.

En kvinna hittas död på en kyrkogård strypt och paketerad i plast. Kroppen är omsorgsfullt rengjord och mördaren har inte lämnat några spår efter sig. Några dagar före mordet har kvinnan fått en blomma sam ett kort med obegriplig text och ett fotografi på sig själv. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor i Göteborg har varken ledtrådar eller motiv och när ett liknande mord begås strax därefter börjar jaktken på mördaren bli desperat.

Personerna kliver fram ut klichéernas skuggor och intrigen känns både tät och läsvärt läskig. Faktiskt drar jag för gardinerna en bit in i berättelsen om stalkern som vakar utanför okända kvinnors fönster och attackerar med strypsnara.
Tara

Galna mördare är standardvara i kriminalromaner men borde inte vara det. Tursten hanterar det med ovanligt intelligenta grepp; utan att ge avkall på spänning och dramatik lyckas hon med psykologisk insikt få ytterst förvirrade motiv begripliga.
Icakuriren

Läs mer om Tursten Helene Den Som Vakar I Mörkret...


Sök bästa pris på Tursten Helene Den Som Vakar I Mörkret hos: