Trevor- Roper Hugh Hitlers Sista Dagar

Trevor- Roper Hugh Hitlers Sista Dagar
Trevor- Roper Hugh Hitlers Sista Dagar
Beskrivning av Trevor- Roper Hugh Hitlers Sista Dagar

I september 1945 var Hitlers öde ännu ovisst. För att få stopp på de många ryktena om att han fortfarande skulle vara vid liv fick en officer i brittiska underrättelsetjänsten Hugh Trevor-Roper i uppdrag att dokumentera vad som hade hänt i den så kallade Führerbunkern i Berlin före nederlaget i april 1945.

Utifrån ett stort antal intervjuer med mängder av högre och lägre nazister inklusive materialet från Nürnbergrättegången lyckades Trevor-Roper rekonstruera händelseförloppet dag för dag timme för timme. Här skildras den makabra undergångsstämningen i bunkern Hitlers alltmer debila och vansinniga uppträdanden spökbröllopet med Eva Braun självmordet och likbränningen.

Trots att Trevor-Ropers bok publicerades redan 1947 är den fortfarande tack vare sitt källhistoriska värde det viktigaste som publicerats om nazistväldets undergång. Allt som senare givits ut om den sista tiden i bunkern utgår mer eller mindre från det förlopp som Trevor-Roper lyckades rekonstruera. I två efterord tar författaren upp de förvånansvärt få nyheter som framkommit på senare år.

En bok som är pålitlig i sin vetenskapliga grundlighet briljant i sin framställning en glädje för såväl historiker som lekmän.

A. J. P. Taylor

Läs mer om Trevor- Roper Hugh Hitlers Sista Dagar...


Sök bästa pris på Trevor- Roper Hugh Hitlers Sista Dagar hos: