Traynor Joanna Syster Josephine

Traynor Joanna Syster Josephine
Traynor Joanna Syster Josephine
Beskrivning av Traynor Joanna Syster Josephine

Syster Josephine är hennes debutroman från 1996. För den tilldelades hon Sagapriset som bästa färgade debuterande författare i England. Boken är i viss mån självbiografisk och skildrar Josephines liv från nio- till tjugoårsåldern. En bok med rappt språk och fina personteckningar som lockar till sträckläsning.

När människor frågade Josephine var hon kom från fick deras nyfikna tankar solbada under Karibiens palmer. Josephine visste inget om sitt ursprung. Ingen förutom hennes mor visste. Men var fanns hon? Inte heller barnhemmet eller fosterföräldrarna kände till hennes historia.

Som sjuksköterskeelev fick hon svabba blod från golvet och hålla döende patienter i handen. På fritiden kopplade hon av med allehanda tröst och sex. Hon stämplades som bråkmakare. Skulle hon klara av att skydda den ursprungliga Josephine? Att förmå den inre styrkan att segra?

Joanna Traynor föddes i London 1960. Hennes mor är engelska fadern från Nigeria. Fram till hon var arton år bodde hon i olika fosterhem. Utbildade sig till sjuksköterska läste psykologi och tog examen på teknisk högskola.

Traynor handhar sitt stoff moget och med värdighet och plockar fram varje uns av känslomässig kraft ur berättelsen händelser.
Daily Telegraph

Läs mer om Traynor Joanna Syster Josephine...


Sök bästa pris på Traynor Joanna Syster Josephine hos: