Toscana David Klagosång Över Miguel Pruneda

Toscana David Klagosång Över Miguel Pruneda
Toscana David Klagosång Över Miguel Pruneda
Beskrivning av Toscana David Klagosång Över Miguel Pruneda

Miguel Pruneda iscensätter sin egen död för att slippa undan den fest hans kollegor på kontoret planerar för att fira hans trettio år som anställd. Utled på sin tillvaro
hoppas han att hans fejkade död ska hjälpa honom att förstå de levande men också ge mening åt en tillvaro där ingenting är av betydelse där allting har ett slut och där vi alla existerar bara för att en dag sluta göra det.

En död manskropp skelettet från en okänd kvinna mordet på en utlänning en försvunnen flicka och en politikers död. Klagosång över Miguel Pruneda kretsar kring hur döden påverkar invånarna i en stad och hur långt människor kan vara beredda att gå för att slippa sina torftiga liv.

David Toscana är född i Monterrey Mexiko 1961. Han har bl.a. utkommit med romanerna Estación Tula Lontananza Santa María del Circo och El último lector. Hans böcker finns översatta till tyska arabiska grekiska engelska portugisiska och serbiska.
Toscana har deltagit i International Writers Program vid universitetet i Iowa samt i Berliner Künstlerprogramm. Han uppbär för närvarande ett stipendium från Fondo Nacional para la Cultura y las Artes de México.

»Hans verk intar en alldeles egen plats i den latinamerikanska romankonsten.
The New York Times

»Toscana är värd en plats i de stora latinamerikanska författarnas tempel.
Houston Chronicle

»En briljant författare.
Der Spiegel

Boca Pocky är ett samarbete mellan förlagen Boca och Pocky om att publicera samtida latinamerikansk litteratur på svenska.

Läs mer om Toscana David Klagosång Över Miguel Pruneda...


Sök bästa pris på Toscana David Klagosång Över Miguel Pruneda hos: