Tomicic Marie Ge Ditt Barn 100 Möjligheter I…

Tomicic Marie Ge Ditt Barn 100 Möjligheter I…
Tomicic Marie Ge Ditt Barn 100 Möjligheter I…
Beskrivning av Tomicic Marie Ge Ditt Barn 100 Möjligheter I…

Istället för 2 är en bok för föräldrar och andra vuxna som är nyfikna på hur barn kan ges fler möjligheter i en könsstereotyp vardag.

Författarna skriver om situationer där barn könas och görs till flickor och pojkar. Fällorna och kruxen handlar om alltifrån leksaker och kläder till vänskap och känslor. Till varje fälla finns praktiska och konkreta tips. En verktygslåda för dig som vill skapa utseendemässig språklig vänskaplig känslomässig och kroppslig jämställdhet.

Sagt om boken
Det är bra och roligt med fällor och krux. Jag gillar att boken är enkel. Helt plötsligt blev det inte så svårt att göra jämställdhet. Tina förälder

Det är den bästa genusbok som kommit ut – den är så användbar! Stockholms Enskilda förskolor

Solklart och tydligt budskap: vidga vyerna och erfarenheterna av att vara flicka och pojke. Konkreta handfasta tips att ta till sig. Text som ger aha-uppleverlser om vad all könskodning får för konsekvenser om vi inte stoppar det i nästa möte med ett barn. Lisa förälder och genuspedagog

Om författarna:
Marie Tomicic är ekonom forskare och lärare och undervisar i ledarskap strategi och kreativitet. Hon driver barnboksförlaget OLIKA som arbetar för mångfald i barnlitteraturen och som ger ut barnböcker med genuskoll.

Kristina Henkel är statsvetare och jämställdhetskonsult i förskola och skola. Hon driver utbildningsföretaget Jämställt.se och har tidigare skrivit den mycket uppskattade boken En jämställd förskola.

Läs mer om Tomicic Marie Ge Ditt Barn 100 Möjligheter I…...


Sök bästa pris på Tomicic Marie Ge Ditt Barn 100 Möjligheter I… hos: