

Elteknik ? Studiebok
Elteknik Studiebok riktar sig till studerande inom el- och automationsbranschen inom den grundläggande yrkesutbildningen. Studieboken innehåller rikligt med övningar i anslutning till Jukka Ahorantas lärobok Elteknik.
Läs mer...


Vektoranalys
Läroböcker i vektoranalys är ofta kortfattade. Denna bok som kan användas för såväl grundläggande som mer avancerade kurser behandlar ämnet mer utförligt. Läs mer Bokens pedagogiska idé skiljer…
Läs mer...


Injustering av luftflöden i luftbehandlingssystem
De byggnader som uppförs idag är i regel mycket tätare än tidigare byggnader och i en tät byggnad påverkas tilluftflödet av frånluftsflödet i betydligt högre grad än om…
Läs mer...


Fyrar runt Östersjön
I detta praktverk får vi genom Magnus Rietz fantastiska bilder ta del av ett stort antal fyrar längs Östersjöns kuster. Rietz har under fyra år besökt över 200…
Läs mer...


Byggnadsmaterial : tillverkning egenskaper och användning – övningsbok
Byggbranschen är den industrisektor som är den största förbrukaren av material av olika slag. Materialens sammanlagda kostnad uppgår till mer än 40 % av den totala byggkostnaden. I…
Läs mer...


Bygga åt idioter
Har du jobbat hemma hos någon som står och bevakar varenda steg du tar? Eller som vill hjälpa till trots att de lider av grav tumme mitt i…
Läs mer...


Kom levande hem : personlig säkerhet på farliga uppdrag
Detta är en säkerhetshandbok full av livsviktiga tips och verktyg för journalister diplomater biståndsarbetare företagare människorättsaktivister och andra som jobbar med informationsinhämtning i farliga miljöer.Här får du kunskap…
Läs mer...


AMA Hus 18
AMA Hus är det referensverk som används för att göra tekniska beskrivningar och för att tolka beskrivningen när arbetet ska utföras.Viktiga nyheter i AMA Hus 18:Nytt avsnitt för…
Läs mer...


SEK Handbok 456 – Maskinhandboken – Maskiners elutrustning
Den helt nya Maskinhandboken – Maskiners elutrustning vänder sig till dem som konstruerar eller projekterar den elektriska utrustningen till maskiner.Handboken SEK Handbok 456 varvar information från standarder med…
Läs mer...


Allt om Aff
Aff - avtal för fastighetsförvaltning och service är en branschanpassad standardiserad avtalsstruktur för tjänsteentreprenader inom fastighetsförvaltning och service.
Läs mer...


Ellära och elteknik
Ellära och elteknikHur kopplas battericeller i en elbil?Vad menas med huvudspänning och fasspänning?Hur distribueras el och vad är elkvalitet?Boken omfattar bl.a. likström begrepp och beräkningar för växelström samt…
Läs mer...


Rymden : och allt den har att lära oss
Följ med Sveriges enda rymddesigner och 'space broker' Cecilia Hertz på en rafflande resa av upptäckter innovation och forskning som ytterst kan rädda vår planet! Från astronaut till…
Läs mer...


SEK Handbok 427 – Elinstallationer i explosionsfarliga områden
SEK Handbok 427 utgåva 4 2017 innehåller liksom de tidigare utgåvorna av handboken standarderna SS-EN 60079-14 och SS-EN 60079-17 – om elinstallationer i Ex-områden och om deras kontroll…
Läs mer...


SEK Handbok 419 – Dokumentation av elanläggningar – Strukturering dokumentation och märkning av elutrustningar i byggnader
Med förklaringar råd och exempel visar SEK Handbok 419 hur man bygger upp en dokumentation av en elanläggning. Exemplen har genomgående hämtats från området elinstallationer i byggnader och…
Läs mer...


MER Anläggning 17. Mät- och ersättningsregler – anläggningsarbeten med mall till mängdförteckning
MER Anläggning 17 innehåller Mät- och Ersättningsregler för dig som bland annat upprättar mängdförteckningar för anläggningsarbeten. MER Anläggning utges i ny version vart tredje år. MER Anläggning 17…
Läs mer...


Byggnadsmekanik
Byggnadsmekanik behandlar analys av interna krafter spänningar och deformationer hos enkla tvådimensionella balkar axlar ramar och fackverk. Boken förutsätter i huvudsak enbart gymnasiala grundkunskaper i matematik och fysik…
Läs mer...


Övervakning och inspektionsprotokoll vid småhusbyggen
Publikationen ”Övervakning och inspektionsprotokoll vid småhusbyggen” ger småhusbyggaren detaljerade instruktioner och råd för planering genomförande och övervakning av byggarbetet samt stöder kommunernas byggnadsinspektionsmyndigheter i det praktiska rådgivnings- och…
Läs mer...


Betonghandbok – Material
Betonghandbok Material föreligger här i helt omarbetad och utvidgad upplaga. Avsikten har varit att sammanställa och bearbeta all aktuell kunskap om materialet betong till handbokstext. Boken beskriver materialegenskaperna…
Läs mer...


Navigation för båtfarare 1
Paketet i skärgårdsnavigation består av denna lärobok till läroboken hörande övningssjökort Carta Marina och till sjökortet hörande fyrlista. Produkter säljs separat.
Läs mer...


1-fas växelström
1-fas växelström inleds med en sammanfattning av likströmsläran följt av en fördjupning och utvidgning av växelströmsbegreppen.Formler och matematik förklaras steg-för-steg på ett sätt som ger läsaren ett eltänkande…
Läs mer...


Bygg bättre billigare : fakta erfarenheter och goda råd
Praktisk forskning och erfarenheter visar att det med helhetsgrepp och systemtänkande är möjligt att minska såväl byggkostnader som energianvändning med minst 30 procent vardera. Kunskapen om kostnadseffektivare byggande…
Läs mer...


SEK Handbok 452 – Åskskyddshandboken
Hur gör man för att välja dimensionera och konstruera ett åskskyddssystem för en byggnad? Det står i Åskskyddshandboken.Åskskyddshandboken är en nyskriven vägledning för beställare konsulter arkitekter elinstallatörer och…
Läs mer...


Jordnära rymd
I sina ?tekniska memoarer? redogör en av Sveriges rymdpionjärer Sven Grahn för hittills föga kända detaljer om de stora rymdprojekten som de första satelliterna Gagarins rymdfärd månlandningen rymdstationerna…
Läs mer...


BK 2020. Byggmästarnas kostnadskalkylator
Kalkylverket innehåller priser på material och arbetsutförande. Det finns också kalkyler som visar kostnadsberäkningar för bl a större hyreshus villor och ombyggnadsprojekt.BK 2020 är strukturerad efter BSAB 96…
Läs mer...


SEK Handbok 433 – Statisk elektricitet i explosionsfarliga områden
Handboken visar vad man kan göra för att minska risken för antändning och elstötar till följd av statisk elektricitet vid hantering av framförallt vätskor gaser och pulver. Hur…
Läs mer...


3-fas växelström
Trefas växelström ger både teoretiska och praktiska kunskaper om det allmänna elnätets uppbyggnad och funktion motordrifter och installationer. Det finns anvisningar för att bygga en egen modell av…
Läs mer...


Radonboken : nya byggnader
Boken beskriver utförligt hur man vid nyproduktion kan förebygga att radonhalterna i den färdiga byggnaden blir förhöjda. Tyngdpunkten i boken ligger på redovisning av hur en byggnad ska…
Läs mer...


SEK Handbok 435 – Vägledning vid användning av lågspänningskablar
SEK Handbok 435 beskriver vilka kabeltyper som är lämpliga för olika användningar. Den visar också vilka begränsningar som kan gälla till exempel beträffande miljöförhållanden belastningsförmåga och driftklass. Handboken…
Läs mer...


Navigation och sjömanskap – Övningsbok – för fritidsbåtar inomskärs och utomskärs
ÖVNINGSBOKEN innehåller över 300 övningsuppgifter som anknyter till grundboken Navigation och sjömanskap. Uppgifterna sätter in kunskaperna i konkretasituationer och bidrar samtidigt med en och annan extra information. Facit…
Läs mer...


Träarbeten inom husbyggnad
Träarbeten inom husbyggnad är avsedd för studerande inom byggnadsbranschen. I boken redogörs för de viktigaste träarbetena vid husbyggnad. De olika byggnadsskedena och träets egenskaper som byggnadsmaterial beskrivs ingående.…
Tillämpad ellära
Tillämpad ellära
Beskrivning av Tillämpad elläraBoken är en grundläggande introduktion till ellära med inriktning mot tillämpningar. Framställningen startar med en historisk genomgång av de upptäckter som ledde fram elektrifieringen av vårt samhälle.I det andra kapitlet introduceras grundläggande begrepp såsom laddning, ström, elektriskt fält och spänning. Därefter behandlas olika spänningskällor såsom batterier, solceller och termoelement.I de följande två kapitlen införs de viktiga begreppen resistans och kapacitans. Samtidigt presenteras Kirchhoffs ström- och spänningslag och parallellkoppling av motstånd och kondensatorer härleds.Två kapitel behandlar magnetism och induktion med tillämpningar såsom mikrofon, högtalare och likströmsmotor. När växelström presenterats följer ett kapitel med el i hemmet och elsäkerhet.Halvledare av n- och p-typ förklaras och tillämpas först på dioder och sen på transistorer. Det näst sista kapitlet handlar om elektromagnetiska vågor och visar på olika typer av radiokommunikation såsom bluetooth, wifi, radiofrekvensidentifiering och närfältskommunikation. I det sista kapitlet visas hur digitalisering går till och några ytterligare elektriska mätmetoder tas upp.I slutet av varje kapitel finns övningsexempel av två typer, dels konceptuella frågor som ska träna fysikaliskt tänkande och dels uppgifter som kräver matematiska beräkningar. Båda övningstyperna är försedda med facit.Göran Jönsson är docent i Atomfysik vid Lunds Universitet. Som undervisare har han flera gånger blivit utsedd till Årets Lärare på olika ingenjörsprogram vid Lunds Tekniska Högskola.
Läs mer om Tillämpad ellära...
Sök bästa pris på Tillämpad ellära hos:
Kategori: Teknik
Varumärke: Media-Tryck