Thydell Johanna I Taket Lyser Stjärnorna

Thydell Johanna I Taket Lyser Stjärnorna
Thydell Johanna I Taket Lyser Stjärnorna
Beskrivning av Thydell Johanna I Taket Lyser Stjärnorna

I taket lyser stjärnorna är Johanna Thydells hyllade debutbok som belönats med både Augustpriset och Slangbellan. 2009 filmatiserades den och vann då flera Guldbaggar.

Jenna är tretton år och har just börjat sjuan. Det enda hon borde oroa sig för är Ullis-Knullis i klassen som hon hatar och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att lägga märke till henne.
Men Gud har inte skött sitt jobb. Hemma hos Jenna finns en rullator en doseringslåda en duschstol och peruker. Där bor nämligen en mamma som har cancer.
I taket i Jennas rum har hon och mamma klistrat upp stjärnor som lyser i mörkret. Under en av dem har hon gömt en dikt. Om du dör mamma då tar jag livet av mig.

I taket lyser stjärnorna är en roman om det svåraste svåra. Om att vara stark och svag på samma gång. Om att ingenting blir riktigt som man trott och om den första kärleken på blodigt allvar som ingen annan kan förstå.

PRESSCITAT:

Thydell visar redan prov på ett medvetet författarskap som tar läsaren i anspråk. Berättelsen har en självklar auktoritet och en lättflytande obesvärad dialog. Dagens Nyheter

Thydell skriver en klipsk och härligt vital prosa. Hennes sätt att närma sig ungdomen är påfallande ung stundtals porlar stilen av frisk lekfullhet. Borås Tidningar

En bok om döden men också om lusten till livet. En bok som känns alldeles sann. Barn

Läs mer om Thydell Johanna I Taket Lyser Stjärnorna...


Sök bästa pris på Thydell Johanna I Taket Lyser Stjärnorna hos: