Thunell Lars Vargbyn

Thunell Lars Vargbyn
Thunell Lars Vargbyn
Beskrivning av Thunell Lars Vargbyn

Men vargen gav sig inte av. Istället kom den närmare steg för steg tills den stannade knappt tio meter ifrån Lill-Pär som trampat i egen fälla. Han insåg att nu var det över. Vilken sekund som helst skulle besten kasta sig över honom.

När myndigheterna i hemlighet placerar ett genetiskt viktigt vargpar i omedelbar närhet till den lilla mellansvenska byn blir kriget ett faktum. Länsstyrelsens rovdjursansvariga Rebecka Fors gör projektet till sitt privata korståg och skyr inga medel i sin strävan efter att skapa en trygg tillvaro för vargarna. Byborna delar dock inte fröken Fors entusiasm. De ser sin livsstil hotad och bestämmer sig för att möta fienden med okonventionella metoder. I frontlinjen återfinns nyss inflyttade Stefan Milenkovich som trånar efter skottpengar och medlemskap i byns jaktlag. Frun Ana har ett gott öga till jaktlagets ledare Ronny Malm som kämpar för att framtvinga skyddsjakt. På byns café regerar Kajsa Persson. Hon har ett förhållande med fröken Fors och kan inte bestämma sig för om hon är vargkramare eller varghatare.

Vargarna å sin sida anpassar sig tämligen väl till den nya tillvaron och nyfikenheten driver dem allt närmare människornas boningar. En konfrontation är oundviklig och de båda lägrens tilltag blir alltmer absurda.

Vargbyn är en förbluffande och avslöjande berättelse som bjuder på spänning allvar och humor i en frejdig blandning en skröna skrämmande nära verkligheten. Boken väcker engagemang hos läsaren oavsett vilket intresse för och hållning man har i vargfrågan.

Läs mer om Thunell Lars Vargbyn...


Sök bästa pris på Thunell Lars Vargbyn hos: