Thompson Hunter S. Romträsket

Thompson Hunter S. Romträsket
Thompson Hunter S. Romträsket
Beskrivning av Thompson Hunter S. Romträsket

Redan första kvällen i San Juan hamnar New York-skribenten Paul Kemp på Als Backyard en kvarterskrog känd för sina hamburgare romdrinkar och de vilda journalistfyllon som gjort haket till sitt stamställe. De flesta jobbar på Pauls nya arbetsplats Daily News en engelskspråkig tidning som kämpar för sin överlevnad i 50-talets Karibien och där oberäkneliga arbetskamrater dubbelspelande chefer och våldsamma lokalinvånare gör tillvaron osäker.När Paul presenteras för kollegan Yeamon vars betagande flickvän Chenault får honom att svettas av lusta så kompliceras tillvaron ytterligare. I ett kokande San Juan fyllt av korruption galenskap och fylla utspelar sig snart ett komplicerat triangeldrama som när verkligheten gör sig påmind leder fram till en oundviklig och våldsam upplösning.Romträsket (The Rum Diary) är den amerikanske kultförfattaren Hunter S. Thompsons enda roman. Det är en svettig och romindränkt berättelse om lust avundsjuka och våld bland hårdföra journalister och fifflare i i 50-talets Puerto Rico.


Filmen The Rum Diary i regi av Bruce Robinson och med Johnny Depp och Amber Heard i huvudrollerna får svensk premiär under 2010/2011.RÖSTER OM BOKEN

Sanslös fullständigt verklighetstrogen och tragisk … En spänstig slipad diamant till roman som lämnar läsaren smått störd och flinande.

– Scotland on Sunday

Bullrig skruvad och med bra driv en shot gonzo med en rom vid sidan.

– San Francisco Chronicle.

Vild skarp arg cynisk och sarkastisk … En rolig bok som vid en jämförelse kommer att få ditt eget liv att verka tråkigt.

– Scene


OM FÖRFATTAREN

Hunter S. Thompson (1937-2005) var en ryktbar amerikansk journalist och författare. Han använde sig själv som huvudperson och spegel i nästan allt han skrev och döpte sin stil till Gonzo. Han skrev regelbundet i Rolling Stone. Hans böcker numera amerikanska klassiker hittar ständigt nya läsare.Andra titlar av Hunter S. Thompson på svenska:

Hell’s Angels – en sällsam och skrämmande legend

Skräck och avsky i Las Vegas – en vild tripp till hjärtat av The American Dream

Läs mer om Thompson Hunter S. Romträsket...


Sök bästa pris på Thompson Hunter S. Romträsket hos: