Theliander Det Medeltida Västergötland – En …

Theliander Det Medeltida Västergötland – En …
Theliander Det Medeltida Västergötland – En …
Beskrivning av Theliander Det Medeltida Västergötland – En …

Thelianders bok är en pärla för den historieintresserade
Folkbladet Jönköping

För alla som slukade Guillous romansvit och själv vill ge sig ner till Västergötland har här en förträfflig kunskapskälla till hands.
Länstidningen Södertälje

Claes Theliander berättar lättfattligt och medryckande
Dagens Nyheter

Det medeltida Västergötland är en arkeologisk guidebok till det västgötska landskapet. Arkeolog Claes Theliander född och uppvuxen i landskapet beskriver hur Västergötland såg ut under medeltiden. Han delar in boken i tre huvudkapitel: det första handlar om byarna och borgarna det andra om städerna och det tredje om kyrkorna och kristnandet.

Claes Theliander besitter djupa kunskaper i landskapet tidiga historia och berättar engagerat om lokala sevärdheter och regionala egenheter. Han gör utblickar till andra delar av Sverige men också internationellt. Grundläggande arkeologiska termer förklaras i särskilda faktarutor och här beskrivs också personer och företeelser som har haft betydelse för landskapets utveckling under medeltiden.

Det medeltida Västergötland är rikt illustrerad i färg och svartvitt och innehåller foton på borgar ruiner kyrkor och föremål samt flera rekonstruktioner.

Läs mer om Theliander Det Medeltida Västergötland – En …...


Sök bästa pris på Theliander Det Medeltida Västergötland – En … hos: