Teratologen NikanorÄldreomsorgen I Övre Kåg…

Teratologen NikanorÄldreomsorgen I Övre Kåg…
Teratologen NikanorÄldreomsorgen I Övre Kåg…
Beskrivning av Teratologen NikanorÄldreomsorgen I Övre Kåg…

Nikanor Teratologen har skrivit in sig i den läsande allmänhetens hjärta genom sina romaner om Morfar och Pyret: Äldreomsorgen i Övre Kågedalen (1992) och Förensligandet i det egentligen Västerbotten (1997).

Sedan dess har han även skrivit aforismsamlingen Apsefiston (2002) och romanerna Hebbershålspokryferna (2003) och Att hata allt mänskligt liv (2009) samt varit verksam som översättare och kritiker. Genom sin avancerade litterära stil och sitt hatiskt livsbejakande raseri sällar han sig till andra stora västerbottniska författarskap som Sara Lidmans och P.O. Enquists.

Det är nu tjugo år sedan Norstedts förlag under skandalartade former gav ut Äldreomsorgen i Övre Kågedalen en roman som sålt i närmare 20000 exemplar i Sverige och som sedermera utgivits i flera länder: i USA som Assisted living översättning av Kerri A. Pierce (Dalkey Archive) och i Norge som Eldreomsorgen i Øvre Kågedalen övers. Stig Sæterbakken (Cappen). En tysk översättning är även under produktion.

Vertigo förlag har inte sparat något i produktionen av denna vackra volym i läckert linneband som är försedd med originalillustrationer av konstnären Andreas Kalliarides och flera efterskrifter som diskuterar Teratologens texter av Stig Sæeterbakken Erland Törngren (Teratologens förläggare på Norstedt) C/M Edenborg och Carl-Göran Ekerwald.

Läs mer om Teratologen NikanorÄldreomsorgen I Övre Kåg…...


Sök bästa pris på Teratologen NikanorÄldreomsorgen I Övre Kåg… hos: