Tengner Anders Yngwie J Malmsteen

Tengner Anders Yngwie J Malmsteen
Tengner Anders Yngwie J Malmsteen
Beskrivning av Tengner Anders Yngwie J Malmsteen

DEN 18 SEPTEMBER 1970 föddes en dröm hos den då sjuårige Hässelbypojken Yngve Lannerbäck efter att ha sett ett tv-program om Jimi Hendrix död. En dröm som han aldrig skulle ge upp vad som än hände. Drömmen var att bli världens bästa rockgitarrist. 12 år senare landade han i Los Angeles och slog världen med häpnad som Yngwie J. Malmsteen.

Ingen svensk musiker har haft ett sådant internationellt genomslag som Yngwie J. Malmsteen. Det finns ingen som kommer i närheten av hans legendariska status som gitarr-Gud. Men framgången har haft ett högt pris inte minst för honom själv och de som stått honom nära. Här får vi för första gången någonsin den sanna bilden av Yngwies liv och gärning skildrat genom nyckelpersoner som var med.

Musikjournalisten Anders Tengner har grävt fram ett ytterst unikt och känsligt material. Bilden som vuxit fram är både komplex fascinerande och skrämmande. Intervjuer har gjorts med en stor mängd personer som på olika sätt stått nära Yngwie både i Sverige och USA. Lärare klasskamrater släktingar
bandmedlemmar flickvänner fruar kompisar managers alla har något att berätta. Berättelser om ensamhet passion kärlek svek skandaler misshandel drogmissbruk sex och musik vävs in i denna gripande skildring av Sveriges enda riktiga rockikon.

Boken inkluderar ett rikt aldrig tidigare publicerat bildmaterial. Här finns bilder tagna av några av världens främsta rockfotografer men också bilder från privata bildsamlingar.

Läs mer om Tengner Anders Yngwie J Malmsteen...


Sök bästa pris på Tengner Anders Yngwie J Malmsteen hos: