Swahn Jan-Öjvind Vampyrer Och Varulvar

Swahn Jan-Öjvind Vampyrer Och Varulvar
Swahn Jan-Öjvind Vampyrer Och Varulvar
Beskrivning av Swahn Jan-Öjvind Vampyrer Och Varulvar

En bok om vampyrer varulvar och maror i vår kulturhistoria och i filmens och böckernas värld.

I Transylvanien ligger Draculas slott. Det går att besöka om man orkar ta sig uppför de 1850 trappstegen. Dracula som betyder drakens son var en av historiens mest sadistiska härskare.

Visste du att…

– den forne jugoslaviske presidenten Slobodan Miloevic fick en påle i hjärtat för att han inte skulle gå igen som vampyr?

– ordet mardröm kommer från maran?

– en varulv blir människa igen om man säger dess dopnamn?

Här serveras myter och fakta om vampyrer varulvar och maror från 1300-talets mitt fram till våra dagar. Boken är fylld med målande exempel på vampyrers och varulvars framfart i Sverige och andra länder. Och självklart får man veta historien om Dracula.

Boken är rikt illustrerad i färg.

Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på kulturhistoria och är professor emeritus i folkloristik. Han har en alldeles särskild talang för att göra kulturhistoria tillgänglig och intressant för alla. Han har skrivit ett stort antal böcker varit chefredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopedins vetenskapliga råd.

Om någon skulle vara skickad att skriva ännu en bok om vampyrer så är det Jan-Öjvind Swahn… Här finns ett tydligt svenskt perspektiv… Boken är rikligt och tilltalande illustrerad och hållen i en lärd kåserande stil som gör innehållet tillgängligt för skräckfantaster i alla åldrar.

Läs mer om Swahn Jan-Öjvind Vampyrer Och Varulvar...


Sök bästa pris på Swahn Jan-Öjvind Vampyrer Och Varulvar hos: