Svensson Tom De Vita Lejonen

Svensson Tom De Vita Lejonen
Svensson Tom De Vita Lejonen
Beskrivning av Svensson Tom De Vita Lejonen

Underbart vackra lejonbilder.

Tom Svensson reste till Sydafrika för att fotografera de hotade vita lejonen. Hotade framför allt av tjuvjakten. På privata lodger med stora markområden skyddas lejonen och där kan de växa upp men syftet är inte sällan höljt i dunkel det handlar inte alltid om att bevara denna unika variant av lejon. En jägare betalar upp till en miljon kronor för att få chansen att fälla en vuxen vit lejonhanne och när Tom Svensson undersökte verksamheten mordhotades han. Till slut fick han tag på människor vars uppsåt var allt annat än att främja tjuvjakten. Han reste ner och kunde följa en grupp vita lejon på nära håll under närmare två veckor. Resultatet talar för sig själv. Jag tror faktiskt inte att jag sett bättre kattbilder än Tom Svenssons porträtt av de vita lejonen.
Det skriver på baksidan av boken fotografen Brutus Östling tillika den som nu ger ut Tom Svenssons bok.

Vita lejon är ingen egen underart av lejon. De är i stället en färgvariant av de bruna lejonen. Man tror att det totalt finns mindre än trehundra vita lejon i hela världen och av dessa lever endast två helt i frihet. Ett trettiotal lever i privata skyddade reservat och resten lever i mindre inhägnade områden.

Tom Svensson föddes 1965 i Klovby på Själland och kom till Sverige i treårsåldern. Han är gift sedan tjugo år och har två barn 16 och 20 år. Sedan snart tio år arbetar han med artbevarande på Nordens Ark i Bohuslän. Hans första bok den dokumerntära Tamarinerna. Regnskogens lejon kom ut 2009. Nyligen utsågs han av en amerikansk tidskrift till en av de sju mest inspirerande fotograferna på nätet. Han är medlem i Naturfotograferna/N och häromåret blev han den förste svensk att bli invald i IEPA (International Environment Photographers Association).

Läs mer om Svensson Tom De Vita Lejonen...


Sök bästa pris på Svensson Tom De Vita Lejonen hos: