Svendsen Lars Fr. H. Rädslans Filosofi

Svendsen Lars Fr. H. Rädslans Filosofi
Svendsen Lars Fr. H. Rädslans Filosofi
Beskrivning av Svendsen Lars Fr. H. Rädslans Filosofi

Rädslan är ett gift i samhället farligare än ångest. Den styr politiker media och det vardagliga livet.

Det enda vi har att frukta är rädslan själv. Det är ett känt citat av den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt i hans tal till nationen under depressionsåret 1933.

Rädslan är ett gift som smyger sig in i samhällskroppen och hos medborgarna och som styr tankar och handlingar. Nutidsmänniskan översköljs av varningar i medierna från politiker och olika intressegrupper. Vi lever i en rädslokultur menar författaren. Rädslan är farligare för samhället än ångesten. Samtidigt som vi historiskt sätt har tryggare liv än någonsin.

Författaren kände sig tvungen att skriva boken Rädslans filosofi när hans tankar om hur rädslan påverkar individerna och samhället. Rädslan står i motsatsställning till vår frihet och våra handlingar blir irrationella när rädslan styr. Detta är en civilisationskritik där strategin måste vara att hitta vägar ut ur rädslan bort från rädslokulturen att inte i tanken maximera kriserna.

Ur författarens förord: Den 22 juli 2011 befann jag mig i Budapest. Strax före klockan 16 mottog jag flera sms om att en stor bomb hade exploderat i regeringskvarteret i min hemstad att vägra att låta terrorhandlingen få sprida sig som ringar på vattnet och få en verkan som sträcker sig långt utöver den omedelbara våldshandlingen. Det är att visa att terrorismen är fullständigt impotent i mötet med den liberala demokratin.

Läs mer om Svendsen Lars Fr. H. Rädslans Filosofi...


Sök bästa pris på Svendsen Lars Fr. H. Rädslans Filosofi hos: