Strummer Joe The Clash

Strummer Joe The Clash
Strummer Joe The Clash
Beskrivning av Strummer Joe The Clash

Det här är boken om och av The Clash världens bästa punkrockband. Här berättas hela historien om fyra killar från Ladbroke Grove London W10 som skrev om rockhistorien under sju omtumlande år 1976-1983.
Från »White Riot till »Rock the Casbah The Clash liknade aldrig riktigt något annat band med sin ständigt upproriska och politiskt färgade och samtidigt alltid lika stilsäkert svängiga »vi mot dem -hållning. The Clash var trendsättare revolutionärer och deras legend har aldrig falnat och deras musik är odödlig.

Stummer Jones Simonon & Headon var för sig berättar de här sin egen version om vad som hände: frpn uppväxten till bildandet av The Clash om spelningarna om relationerna inom bandet till fansen pressen och andra band. Och inte minst hur låtarna kom till.
Det här är den första Clash-boken som medlemmarna själva varit med och skapat. Materialet är hämtat ur deras privata samlingar och boken är rikt illustrerad med unika bilder av bandet.

»Ett av Englands bästa band någonsin.
Nick Hornby

Mitt liv förändrades den sekunden dom gick upp på scen för evigt.
Thåström

»Alla fyra bidrar till berättelsen men gång på gång är det Joe Strummers röst som sticker ut. Om en låt inspirerad av en filmreplik säger han att det var som att hålla i ena änden av en tråd som var fäst i en sång och när det börjar gå utför med The Clash beskriver han Jones som Elizabeth Taylor på uselt humör
NEW YORK TIMES

Läs mer om Strummer Joe The Clash...


Sök bästa pris på Strummer Joe The Clash hos: