Strachal George Bröd – Från Bagels Till Tunn…

Strachal George Bröd – Från Bagels Till Tunn…
Strachal George Bröd – Från Bagels Till Tunn…
Beskrivning av Strachal George Bröd – Från Bagels Till Tunn…

Njut av eget nybakat bröd!

Bakar du själv får du ett mycket nyttigare och godare och framför allt färskare bröd jämfört med det du köper i affären. Bagaren och brödkreatören Göran Söderin delar med sig av sina proffsknep om skållning bakning med fördeg och surdeg ångbakning och mycket annat. Eller kortare uttryckt: Hur du får smakrika saftiga och höga bröd med fin skorpa!

Bröd från bagels till tunnbröd innehåller närmare 60 brödrecept från ljusa bröd som bagels croissanter och franskt lantbröd till mörka bröd som kavring och danskt rågbröd. Här hittar man också recept på surdegsbröd och matiga läckerheter som jalapeño- och cheddarbröd focaccia tomatbröd m.m. och sist men inte minst knäckebröd i olika varianter.

I bokens faktakapitel beskrivs olika mjölsorter och deras speciella egenskaper liksom olika typer av jäsning och hur man gör för att få höga fina bröd. Ett bra tips är t ex att göra en fördeg som får jäsa över natten så blir brödet både godare och luftigare.

Recepten är utformade så att de passar både nybörjaren och den mer erfarne bagaren. Den som är ovan ska lätt förstå principerna för hur brödbakning går till och för den som är mer erfaren är recepten tänkta som en inspiration till nya sätt att baka. När man väl har lärt sig grunderna kan man experimentera i all oändlighet!

Boken innehåller ca 110 fantastiska foton av fotografen Helén Pe.

Läs mer om Strachal George Bröd – Från Bagels Till Tunn…...


Sök bästa pris på Strachal George Bröd – Från Bagels Till Tunn… hos: