Stenius Yrsa Tills Vingen Brister – En Bok O…

Stenius Yrsa Tills Vingen Brister – En Bok O…
Stenius Yrsa Tills Vingen Brister – En Bok O…
Beskrivning av Stenius Yrsa Tills Vingen Brister – En Bok O…

Denna reviderade utgåva av Yrsa Stenius bok om Jussi Björling berättar om dalmasen från Borlänge som blev sin tids mest hyllade tenor och en av förra århundradets allra största sångare. Det är en personligt vinklad biografisk berättelse om det stora konstnärskapets givmildhet och dess hutlösa pris.

Vi får följa Jussi Björlings liv och karriär från småpojksårens kyrkokonserter i den berömda Björling-kvartetten till det sista framträdandet i Göteborg endast två veckor innan han dog. Men framför allt får vi för första gången en psykologisk studie i Jussi Björlings människo- och konstnärsöde det märkvärdiga men också maktpåliggande ödet att vara född till underbarn.

Att ha en röst som Jussi Björlings är en gudagåva en gudagåva som lade världen för hans fötter men som också stundtals var honom övermäktigt tung att bära. Med stor psykologisk inlevelseförmåga följer Yrsa Stenius Jussi Björling i hans livslånga kamp med sin bestämmelse: de ohyggliga förväntningarna som måste infrias och som han infriar med råge allt medan han brinner och bränner ut sig för flammande eld.

Yrsa Stenius bok om Jussi Björling växer till ett drama om skaparkraft och destruktionsdrift hos oss människor krafter som i sin envig om herraväldet frambringar stor konst.

Yrsa Stenius är journalist och författare till bl a Makten och kvinnligheten Mannen i mitt liv samt Taxar kärlek och sorg.

Läs mer om Stenius Yrsa Tills Vingen Brister – En Bok O…...


Sök bästa pris på Stenius Yrsa Tills Vingen Brister – En Bok O… hos: