Stanna hos mig

Stanna hos mig

  En rik och brokig berättelse en bok med mycket smärta och svärta hon är en så häftig berättare, man är verkligen med och känner mycket Jag känner så starkt för Yejide Stanna hos mig är värd all uppmärksamhet. C-G Karlsson, SVT Go’kväll Yejide träffade sin man på universitetet och de har varit gifta i fyra år. De har ett fint äktenskap, allt som egentligen saknas i deras liv är ett barn. Yejide ber om ett mirakel, hon träffar läkare, hon går motvilligt på en krävande ceremoniell pilgrimsfärd. Men inget händer. Släkten är bestämd, kräver ett barn och insisterar på att hennes man ska ta en till fru. Yejide känner sig förtvivlad. Hennes make försöker blidka Yejide såväl som släkten. Men det är en omöjlig situation som kommer att leda till svartsjuka, svek och förtvivlan. Stanna hos mig är en kärlekshistoria som utspelar sig mitt i den politiska turbulensen i Nigeria under åttiotalet. Det är en berättelse om hur skört ett äktenskap kan vara, om den enorma längtan efter barn och om hur en familj kan gå sönder. Det är också en roman om hur gamla traditioner möter en modern värld med nya värderingar. Ayòbámi Adébáyò föddes i Lagos, Nigeria. Hon är litteraturvetare och litteraturskribent. Stanna hos mig är hennes debutroman, den fick ett fantastiskt mottagande när den utkom i Storbritannien, blev nominerad till Baileys Women s Prize for Fiction och har hyllats av recensenter och läsare.   Det här fångar Ayòbámi Adébáyò skickligt och hon använder sig på ett intelligent och humoristiskt sätt av den rika berättartradition hon tillhör. Grovheterna haglar och de råa skämten är uppskruvade till högsta volym. Men känslorna är brännande och svidande och människorna sköra. Som alltid. Maria Schottenius, Dagens Nyheter Det är en ovanligt levande bild av det nigerianska samhället hon presenterar och mitt uppe i detta en äktenskapskris som det var länge sen man såg skildrat med en sån skärpa och med en sån smärta en alldeles fantastisk roman som jag hoppas möter många läsare. Yukiko Duke  

Läs mer om Stanna hos mig

Stanna hos mig

Skönlitteratur

Hitta Stanna hos mig även hos:
Rulla till toppen