Spalde Annika Leva Etiskt – Om Att Ta Ansvar…

Spalde Annika Leva Etiskt – Om Att Ta Ansvar…
Spalde Annika Leva Etiskt – Om Att Ta Ansvar…
Beskrivning av Spalde Annika Leva Etiskt – Om Att Ta Ansvar…

Det här är en bok för dig som letar efter alternativ till den hos oss dominerande livsstilen. Kanske har du tröttnat på konsumtionssamhället? ­Kanske skulle du vilja trappa ner lönearbetet och njuta mer av livet? Kanske vill du bidra till att lösa tidens stora frågor?

Att låta etiska perspektiv bli viktiga behöver inte alls hindra oss från att leva tillfreds­ställande liv. Det är tvärtom menar Annika Spalde­ och Pelle Strindlund! Det är just de ­alternativa ­vägarna som kan skänka oss den livsglädje och den djupare mening som konsumtionsideologin aldrig någonsin kommer att kunna ge oss.

I Leva etiskt berättar de öppenhjärtigt och personligt om sitt eget engagemang i bland annat olika ickevåldsaktioner. Vi får även möta representanter för en rad olika grupper som banar väg för en ny syn på vad som är ett etiskt liv: nedtrappareenkelhetsföreträdare container­dykare shoppingvägrare långsamhetsivrare reklamsprängare väckarklockor och Iona-medlemmar.

Bokens sju kapitel bygger på var sin upp­maning: Upptäck samhörigheten! Finn glädjen i engagemanget! Utforska enkel­heten! Trappa ned lönearbetet! Sakta in! Välj din egen väg! Hitta din gemenskap!

Annika Spalde och Pelle Strindlund är två av förgrunds­figurerna i den svenska freds- och icke­våldsrörelsen. Tillsammans med Klaus Engell-Nielsen utgav de 2008 boken Ickevåld! Handbok i fredlig samhällsförändring (Karneval). De har nyligen avtjänat ett fängelsestraff för att de den 22 mars gick in på Saab Aerospace Systems i Linköping i syfte att avrusta svenska stridsflygplan för export.

SAGT OM BOKEN

Spalde och Strindlund ger mig hoppet om framtiden åter. Inspirerande­ och insiktsfullt visar de varför engagemanget för en hållbar värld är en rik källa till glädje och mening. Detta är mer än en självhjälpsbok mer än en förteckning över sådant du kan göra för att rädda världen. Boken fyller ett viktigt tomrum. Björn Forsberg miljöforskare och författare

Även som medveten miljövän är det är lätt att hamna i egoträsket där trendi­ga kläder och minidator blir viktigare än tid till eftertanke och samvaro. Leva etiskt är en poetisk och lustfylld guidebok som visar på flera vägar för den som vill hitta ut ur egocentrismen. Utforska dem inspireras och välj sedan din egen väg!
Susanna Elfors redaktör för Asfaltblomman.se

Leva etiskt är ett genomtänkt inlägg i samhällsdebatten och berör alla som vågar utmana ­invanda ­föreställningar.
Den öppnar mentala fönster och dörrar­ på ett sätt som är nödvändigt om vi skall komma vidare från det gamla tillväxtsamhället till det nya utvecklingssamhället.
Birger Schlaug

Läs mer om Spalde Annika Leva Etiskt – Om Att Ta Ansvar…...


Sök bästa pris på Spalde Annika Leva Etiskt – Om Att Ta Ansvar… hos: