Sommar Ingrid Klassiska Kaféer I Europa

Sommar Ingrid Klassiska Kaféer I Europa
Sommar Ingrid Klassiska Kaféer I Europa
Beskrivning av Sommar Ingrid Klassiska Kaféer I Europa

I Klassiska kaféer i Europa reser författaren och journalisten Ingrid Sommar i den europeiska kafékulturens spår. Turen leder till de kosmopolitiska kaféerna boulevardställena från den legendariska flanör- och bohemepoken med sin glansperiod från öst till väst runt sekelskiftet 1900. Under århundraden har de fungerat som arenor för politiska sociala och litterära dramer. Vare sig det rört sig om platser för arbete livfulla diskussioner eller till och med handgemäng har de fyllt en viktig uppgift som mötesplats för flanörer resande och kulturcelebriteter. Hur viktiga de varit för samhällsutvecklingen har de flesta troligen inte en aning om kaféerna var nyhetscentra här slog tidens puls.

Kafélivet är idag på uppgång och de gyllene mest omsusade ställena de som vägrat ta ner skylten och som bär på minnen från fornstora dar har än en gång hamnat i hetluften. Åtskilliga av de klassiska kaféerna finns fortfarande kvar i originalskick i städer som Paris och Wien. Andra har nyöppnats och restaurerats kaféer renoveras och fiffas upp som aldrig förr inte minst i de forna östländerna.

Med avstamp i Köpenhamn och slutdestination Warszawa via stopp som Oslo Berlin Venedig och Istanbul besöker Ingrid Sommar ett 50-tal kulturhistoriskt intressanta kaféer i 16 städer och berättar den ofta fängslande historien om vart och ett av dem. Bland annat berömda Café Central i Wien som i sin glans dagar prenumererade på mer än 250 tidningar och Caffè Pedrocchi i Padova franske författaren Stendhals favorit. I London hittar hon en udda variant av espressokultur möjligen den brittiska popvågens vagga.

Läs mer om Sommar Ingrid Klassiska Kaféer I Europa...


Sök bästa pris på Sommar Ingrid Klassiska Kaféer I Europa hos: