Söderlund Mats Göra Kärlek

Söderlund Mats Göra Kärlek
Söderlund Mats Göra Kärlek
Beskrivning av Söderlund Mats Göra Kärlek

»När jag och min fru hade levt ihop i ungefär tio år fått tre barn och grälat i stort sett dagligen i fem år om allt från smutsiga strumpor till sex och när jag läst den tjugoelfte artikeln om könsmaktstrukturerna i samhället (min fru läste genusvetenskap på universitetet) och när vi för tredje eller fjärde gången bestämt oss för att skilja oss kom den vändpunkt som fick mig att inse att jag själv måste skaffa kunskap och ta initiativ till att förändra vår situation. Det betyder inte att allt plötsligt blev frid och fröjd det betyder inte att vi slutade gräla eller att jag plötsligt förstod allt. Inte alls men det var först då jag började närma mig en djupare förståelse för mäns och kvinnors olika roller och arbetsbelastningar och insåg att jag själv tvärtemot vad jag alltid hävdat och innerst inne verkligen trott kämpade för att upprätthålla dem.
I denna djupt personliga bok rannsakar Mats Söderlund både kärleken och sig själv. Han skriver om hur han strävar efter att leva i ett jämställt förhållande. Hur vi pratar om kärleken och vad vi har för föreställningar om den. Våra outtalade och oreflekterade föreställningar om vad kärlek är gör det svårt för oss att utveckla en djupare känsla förståelse respekt och samhörighet med varandra.
Göra kärlek handlar också om hur ett bra kärleksförhållande förutsätter att vi blir medvetna om våra svagheter och om hur vi styrs av våra föreställningar om manligt och kvinnligt.

Läs mer om Söderlund Mats Göra Kärlek...


Sök bästa pris på Söderlund Mats Göra Kärlek hos: