Smith Lee Mississippi Börjar I Lobbyn På Pea…

Smith Lee Mississippi Börjar I Lobbyn På Pea…
Smith Lee Mississippi Börjar I Lobbyn På Pea…
Beskrivning av Smith Lee Mississippi Börjar I Lobbyn På Pea…

?IT?S GIRLS A GO-GO DOWN THE MISSISSIPPI? löd rubriken i tidningen en junidag 1965. Ett gäng collegeflickor hade beslutat sig för att i Huckleberry Finns spår fara nerför Mississippi på en hemmagjord flotte. En av dem var Lee Smith.
Trettiofem år senare möts fyra av dem igen. En tragedi har fört dem samman och nu ska de företa samma resa under något annorlunda omständigheter. De träffas på klassiska Peabody Hotel i Memphis för att sedan gå ombord på den luxuösa hjulångare som ska ta dem till New Orleans. Kvinnorna är olika både till det inre och det yttre. Och efterhand som vi får följa de vägar deras liv tagit lär vi känna deras personligheter.
Lee Smiths charmerande sydstatsroman inspirerad av en verklig händelse handlar om kvinnors liv och erfarenheter. Det är en osentimental resa bakåt i tiden vemodig gripande men också en skildring av dessa idag medelålders kvinnor fulla av humor självinsikt och självironi. Romanen har hyllats av kritiker och blivit en stor bestseller i USA.

?Hennes roman skriven till synes utan ansträngning är en fantastisk prestation ? spirituell och övertygande ? Hon är helt enkelt mästerlig!? New York Times Book Review

?Smith har samma talang som en McCullers eller en Faulkner när det gäller att fånga vemodet ironin och humorn som kännetecknar sydstatstemperamentet … en absolut förförisk fullständigt överväldigande roman.? Booklist

…gripande och oftast mycket underhållande… Svenska Dagbladet

Läs mer om Smith Lee Mississippi Börjar I Lobbyn På Pea…...


Sök bästa pris på Smith Lee Mississippi Börjar I Lobbyn På Pea… hos: