Sjöstedt Jonas Sahara

Sjöstedt Jonas Sahara
Sjöstedt Jonas Sahara
Beskrivning av Sjöstedt Jonas Sahara

EU-parlamentet Strasbourg: En avhoppad agent från den marockanska säkerhetstjänsten ska tala på en konferens om den marockanska ockupationen av Västsahara. Han sitter inne med oerhört känsliga uppgifer som mäktiga krafter gärna vill tysta ner krafter som är beredda att gå hur långt som helst för att uppnå sina mål. Samtidigt driver Europeiska Unionen igenom en ny fördelaktigt fiskeriavtal med Marocko. Detta blir upptakten till en politisk thriller där starka konomiska intressen och makthavare med långtgående lojaliteter spelar huvudrollerna.

I Sahara möter vi återigen David Löf Johannes Viksten Carina Örn och de andra i den lilla sammansvetsade partigruppen i EU-parlamentet som vi lärde känna i Jonas Sjöstedts debutroman Sammanflöden. I Sahara dras de in i ett nytt skrämmande storpolitiskt äventyr kantat av korruption lobbyism maktmissbruk och brutalt våld.

Jonas Sjödtedt är idag ny partiledare för (V)

Sahara inleds promemoriatorrt men växer överraskande till en riktigt nervig och sammanhållen historia trots att det
egentligen saknas mordgåta. Berättaren rör sig naturligt från öknens beduiner över vinmutade tjänstemän i Bryssel till norrländsk glesbygdspolis. Och EU:s korridorer känns plötsligt mindre främmande. (Arbetarbladet)

Läs mer om Sjöstedt Jonas Sahara...


Sök bästa pris på Sjöstedt Jonas Sahara hos: