Sjöök Magnus Samlade Verk

Sjöök Magnus Samlade Verk
Sjöök Magnus Samlade Verk
Beskrivning av Sjöök Magnus Samlade Verk

Magnus Sjöök är en författare och konstnär som verkat i det fördolda sedan mitten av 1980-talet. Få har träffat honom ännu färre har läst hans texter. Ingenting har hittills utgivits. Ändå är hans relativa ryktbarhet stor och växande och i vissa kretsar är det lika naturligt som ogrundat att på Magnus Sjöök fästa epitetet kultförfattare. Han har endast haft en (1) utställning genom åren (i Lund troligen 1993) men den tycks ha etsat sig fast i minnet hos de som var där.
När nu Pequod Press ger ut Sjööks samlade verk är det därmed hans skönlitterära debut och bokslut i samma volym. Det är faktiskt också lite av en kulturgärning om än i ordets allra mest urvattnade betydelse.
Magnus Sjööks samlade verk innehåller tre delar som tillsammans sätter ljus på detta udda författarskap. Trilogin består av en kortroman en illustrerad diktsamling samt en brevväxling. Romanen betitlad 200 par lågskor (efter innehållet i en resväska på en båt mellan Ystad och Swinoujscie 1986) är en burlesk och delvis självbiografisk historia om ett födelsedagskalas som urartar. Kosackens vanvett består av 25 finurligt illustrerade dikter om allt från bålgetingars kusiner till hundar som står på bakbenen. Ärade kadaver! är den roande brevväxlingen mellan Sjöök och hans argsinte vän Gösta Zimmerhoff. Breven ger en ovärderlig inblick i de båda vännernas sanslösa liv och leverne.

Läs mer om Sjöök Magnus Samlade Verk...


Sök bästa pris på Sjöök Magnus Samlade Verk hos: