Sjögren Viveka I Den Tysta Minuten Mellan

Sjögren Viveka I Den Tysta Minuten Mellan
Sjögren Viveka I Den Tysta Minuten Mellan
Beskrivning av Sjögren Viveka I Den Tysta Minuten Mellan

En vacker och hoppfull berättelse om känsliga och starka ämnen
Torvi är fjorton år och bor med sin mamma i Sverige. Han flyttade hit från Island när han var sex år och hans pappa stannade kvar på ön Heimaey. Hans pappa kommer inte och hälsar på och hör aldrig av sig. Torvi är arg och besviken och känner sig övergiven.
En dag får Torvi ett brev där det står att pappan är död. Han reser till Island för att vara med på begravningen. Det blir en resa tillbaka till barndomen. Han träffar sin bäste vän igen och blir kär i kompisens syster. Han lär känna sin farmor och börjar sakta lära känna sin döde far på nytt. Pappan är inte längre gubben som övergav honom utan en pappa med vind i håret och en blick omöjlig att fånga.

I den tysta minuten mellan är Viveka Sjögrens ungdomsboksdebut och är en finstämd roman om att lära känna sin bakgrund för att lära känna sig själv. Viveka Sjögren skriver om svåra saker på ett varmt och hoppfullt sätt.

Sjögren placerar här ut sina språkliga bilder med fingertoppskänsla/…/ Jag läser och gläds över ett vackert hantverk Dagens Nyheter

en pappa-son-berättelse som griper djupt i hjärteroten/…/kanske årets bästa ungdomsreality? Västerbottens-Kuriren

Ett ödesdrama med moderna företeelser/…/intressant berättelse om att ha dubbla tillhörigheter att söka sig själv och att vilja veta Bohusläningen

Mycket välskriven och förtjänar en stor läsekrets Norrtelje Tidning

Som den illustratör och poet hon också är har hon förmågan att måla upp landskapet Ljusnan

Om författaren
Viveka Sjögren föddes 1966 i Stockholm. Hon flyttade till Delsbo i Hälsingland 1995 där hon bor med sina fyra barn och en bunt husdjur i ett vimsigt hus med förtrollande utsikt. Hon är verksam som författare och illustratör.

Läs mer om Sjögren Viveka I Den Tysta Minuten Mellan...


Sök bästa pris på Sjögren Viveka I Den Tysta Minuten Mellan hos: