Sjöberg Rose Marie Man Går Inte Ifrån Man Och…

Sjöberg Rose Marie Man Går Inte Ifrån Man Och…
Sjöberg Rose Marie Man Går Inte Ifrån Man Och…
Beskrivning av Sjöberg Rose Marie Man Går Inte Ifrån Man Och…

Man går inte ifrån man och barn

Majas mor är annorlunda än den kvinnobild som råder. Hon svär berättar historier och skrattar högt går till brevlådan i strumpfötterna. Fadern är raka motsatsen och hennes enda fäste i tillvaron. Maja anar tidigt att något är fel i hennes familj. Halvkvädna visor uttryck hon hör i byn gör att hon är på sin vakt. Hon flyr till gropen vid gravkullarna intill hemmet. Där finner hon en stunds ro försöker reda ut sina tankar. Barndomen utspelar sig i Västanå en by norra Uppland med fabriksarbetare skogshuggare sjåare och några bönder. Sommartid kommer två familjer lite finare än dem som bor i byn. Men byn är utan social rangordning.
Ett uttryck som Maja hört genom åren är ?Man går inte ifrån man och barn?. I mogen ålder får hon förklaringen av sin äldre halvbror. Det Maja anade som barn och tonåring faller på plats. En ofärdig väv får sitt sista inslag.
RoseMarie Sjöberg bor i Västerås och har ett förflutet som lärare. Men skrivandet har alltid funnits där och friheten efter arbetslivet gör det möjligt att förverkliga en gammal dröm. Torpet i Bergslagen och resor med ryggsäck i främmande länder ger inspiration till skrivande. Romanen är hennes debut som skönlitterär författare

Läs mer om Sjöberg Rose Marie Man Går Inte Ifrån Man Och…...


Sök bästa pris på Sjöberg Rose Marie Man Går Inte Ifrån Man Och… hos: