Sigurdardottir Yrsa Eldnatt

Sigurdardottir Yrsa Eldnatt
Sigurdardottir Yrsa Eldnatt
Beskrivning av Sigurdardottir Yrsa Eldnatt

Vårdhemmet för gravt handikappade förvandlades till en helvetisk dödsfälla när hela huset en natt stod i lågor. Fem dog i elden den enda överlevande en pojke med Downs syndrom dömdes för mordbrand.

Men var han verkligen skyldig? Händelsen har nästan hunnit falla i glömska när advokat Thóra Gudmundsdóttir blir påmind om den av en ny bekantskap som hon hellre vore utan. En långtidsdömd pedofil på samma anstalt som pojken tycks ha ett lika sjukligt som skrämmande sinne för att skaffa sig kunskap i fallet. Vilka är hans intressen? Varför har han kontaktat henne?

Samtidigt börjar en radiojournalist få hotfulla samtal till sitt program. Det är uppenbart att fler brott med dödlig utgång kan kopplas till branden. När hela sanningen gör sig hörd innebär den en fasa som går bortom naturen.

I översättning av Anna Gunnarsdotter Grönberg.

Yrsa Sigurdardóttir [f. 1963 i Reykjavík] har blivit översatt till ett trettiotal språk och rönt stora framgångar i såväl Europa som usa och Japan för sitt säregna sätt att kombinera deckargenren med övernaturlig skräck. Eldnatt är en ny fristående roman om advokaten Thóra Gudmundsdóttir.

»Yrsa Sigurdardóttir levererar suveränt kyliga atmosfärer och återkommande rysningar av spänning: Hon sällar sig med all rätt till frontlinjen av nordiska kriminalförfattare. THE TIMES

»Islands svar på Stieg Larsson. THE DAILY TELEGRAPH

»Står sig vid en jämförelse med den allra främsta kriminallitteraturen oavsett ursprung. TIMES LITERARY SUPPLEMENT

»Yrsa Sigurdardóttir är lysande på att frammana en atmosfär av smygande hot och overklighet. THE GUARDIAN

Läs mer om Sigurdardottir Yrsa Eldnatt...


Sök bästa pris på Sigurdardottir Yrsa Eldnatt hos: