Sigurd Jan Prästen Som Blev Frälst – & Andra…

Sigurd Jan Prästen Som Blev Frälst – & Andra…
Sigurd Jan Prästen Som Blev Frälst – & Andra…
Beskrivning av Sigurd Jan Prästen Som Blev Frälst – & Andra…

Naturligtvis skulle elavläsaren dyka upp på midsommardagen. Den dag som alla vanliga människor vill slippa vara indragna i samhälleliga bestyr. Just då kom han mannen från energibolaget.

Konrad besvarade trött bultandet på ytterdörren med ett från soffan framstönat Kom in! Ingen öppnade. Efter en ny serie knackningar hasade han sig upp och släppte in mannen. Denne tycktes besjälad av en aktivitetslusta som övergick Konrads förstånd. Ögonen stod som råttpickar ur huvudet på honom och han hann inte mer än stiga innanför tröskeln förrän han med en blick på mätaren utbrast:

Jag begriper ingenting. Det här huset alstrar fanimej ström!

Vad är det ni säger?

Se själv. Ni tar inte emot ström det avgår ström från fastigheten om man ska tro mätaren här.

I ett pärlband av lustfyllda berättelser får vi möta Konrad med det självalstrande huset läsa om hur den aktade kyrkoherde Asmundsson vaknar på ett tomt hotellrum bestulen på ett års kollekt hur TV-doktorn trötthetsforskaren och hälsoprofeten Johan Fors provar absint på konferens hur finansgeniet Pompe von Peterzén köper begagnad njure från Kina och hur Tycho Brahes älskade husdjur – älgen med de furstliga dryckesvanorna – tar sig en sista ödesdiger svängom.

Skröna på skröna radas upp i högt tempo av en författare och humorist på sitt bästa humör. Mycket roligare än så här kan det knappast bli!

Läs mer om Sigurd Jan Prästen Som Blev Frälst – & Andra…...


Sök bästa pris på Sigurd Jan Prästen Som Blev Frälst – & Andra… hos: