Shriver Lionel Vi Måste Prata Om Kevin

Shriver Lionel Vi Måste Prata Om Kevin
Shriver Lionel Vi Måste Prata Om Kevin
Beskrivning av Shriver Lionel Vi Måste Prata Om Kevin

Strax före sin sextonde födelsedag skjuter Kevin ihjäl sju skolkamrater och två av skolans anställda. Hans mamma Eva är den enda som inte är förvånad över det som hänt.
Ända sedan Kevin var nyfödd har hon anat att något inte står rätt till med sonen men ingen har lyssnat på hennes varningar.
Efter morden försöker Eva bygga upp sitt liv igen och under tiden skriver hon brev till maken Franklin som hon inte längre lever med. Äntligen ska hon få ge sin version av hur hon upplevt Kevins uppväxt och hon gör det med svart humor och en nykter blick.
Vi måste prata om Kevin är en berättelse som håller sin läsare i ett starkt grepp till sista sidan. Boken vann The Orange Prize 2005 för bästa roman av en kvinnlig författare.
Boken filmatiserades 2010 med Tilda Swinton i huvudrollen.
Lionel Shriver har skrivit en sorgesång över vår tid en märklig dödsfuga som repetitivt använder samma basgång. Vi måste prata om Kevin är en av de stora romanerna i vår tid.
Kristian Lundberg Helsingborgs Dagblad
En brutal obändigt självutlämnande osentimental och rent litterärt en lika vacker som hemsk upplevelse. Att läsa Lionel Shrivers roman i minsta detalj lysande översatt av Cajsa Mitchell är smärtsamt och det måste få lov att vara så. De frågor den väcker om skuld eventuell försoning föräldraskap och handlingar vi betraktar som onda är eviga men ytterst sällan formuleras de så insiktsfullt som här.
Per Planhammar Göteborgs-Posten

Läs mer om Shriver Lionel Vi Måste Prata Om Kevin...


Sök bästa pris på Shriver Lionel Vi Måste Prata Om Kevin hos: