Shriver Lionel Priset Man Betalar

Shriver Lionel Priset Man Betalar
Shriver Lionel Priset Man Betalar
Beskrivning av Shriver Lionel Priset Man Betalar

Shep Knacker har en plan som han har arbetat i många år för att kunna förverkliga. Han har skrapat ihop en liten förmögenhet för att kunna lämna det dyra USA slå sig ner någonstans där han kan leva billigt och klara sig på sina sparpengar resten av livet. Ingen stress inga bilköer inga sömnlösa nätter inget snöslask.
Ändå blir det aldrig av. Hans fru Glynis hittar alltid något som är fel på de ställen de besöker.
Till slut bestämmer han sig för att det är dags med eller utan henne. Han köper biljetter till en ö utanför Zanzibar och konfronterar Glynis med sitt beslut. Då kommer chocken. Hon berättar att hon har en ovanlig och livshotande form av cancer.
Shep inser att hon inte kan resa till Afrika men att han inte heller kan lämna henne. Utan hans jobb har hon ingen sjukförsäkring och kan inte få den vård hon behöver.
Snart visar det sig emellertid att inte heller hans sjukförsäkring är nog. Den täcker inte den behandling hennes läkare menar är hennes enda möjlighet. Och hur ska Shep kunna vägra att använda de pengar han faktiskt har för att försöka rädda sin fru köpa henne några dagar till?
Priset man betalar är en stridslysten roman full av svart humor. Lionel Shriver är en författare som inte räds svåra ämnen vare sig det handlar om relationen mellan mor och barn som i Vi måste prata om Kevin konkurrens och missunnsamhet inom äktenskapet som i Dubbelfel eller svårigheten att välja mellan trygghet och passion som i Dagen efter.

Shriver har en av den litterära scenens mest intressanta röster och när så många samtidsromaner går vilse i sin egen navelludd skriver hon en berättelse som bultar mitt i livet såsom det levs nu i västvärlden. Kristian Ekenberg Arbetarbladet

Priset man betalar är samhällskritik och djupdykning i människans psyke när det är som allra bäst. Ingen mejslar fram karaktärer som Lionel Shriver ingen skruvar upp en redan vibrerande intrig som hon ytterst få tar tempen på nuet med samma exakthet. Hon är en av samtidens absolut bästa. Jag är djupt avundsjuk på alla och envar som ännu inte läst en roman ur hennes hand. Therese Eriksson UNT

Läs mer om Shriver Lionel Priset Man Betalar...


Sök bästa pris på Shriver Lionel Priset Man Betalar hos: