Segesten Kerstin Systrar Att Hyra

Segesten Kerstin Systrar Att Hyra
Segesten Kerstin Systrar Att Hyra
Beskrivning av Segesten Kerstin Systrar Att Hyra

Det är tidigt 1900-tal. Fem unga sjuksköterskor träffas under ett samkväm ordnat av den sjuksköterskebyrå de är anslutna till. Byråerna var den tidens bemanningsföretag. De förmedlade sjuksköterskor till välbeställda privatpersoner för vård i hemmet men också till kommuner i samband med epidemier och liknande till kyrkan för att vårda i något ömmande fall eller till någon sjukvårdsinrättning som behövde en vikarie. De förmedlade också fasta tjänster.

De fem blir goda vänner och beslutar att berätta för varandra om olika uppdrag de haft men också om sig själva och om livet som byråsjuksköterska. I boken är alla personer fiktiva men har skapats utifrån verkliga förebilder. Alla tjänsteuppdrag är faktiska hämtade från utskrivna intervjuer och annat arkivmaterial. De har bearbetats och kompletterats med tidsmarkörer och medicinska fakta. Boken avslutas med en faktadel som hjälper oss att förstå den tid och den värld som var de fem sjuksköterskornas.

Kerstin Segesten är leg.sjuksköterska filosofie doktor och pensionerad professor i vårdvetenskap. Hon har 40 års erfarenhet som författare av läroböcker annan facklitteratur och vetenskapliga artiklar. Förra året debuterade hon med en roman som bygger på hennes mormors historia – Vår herre odlar inte potatis – berättelsen om Mathilda. Nu skriver hon om sjuksköterskor i svunnen tid.

Läs mer om Segesten Kerstin Systrar Att Hyra...


Sök bästa pris på Segesten Kerstin Systrar Att Hyra hos: