Schroeder Christa Hitler Var Min Chef – Hitl…

Schroeder Christa Hitler Var Min Chef – Hitl…
Schroeder Christa Hitler Var Min Chef – Hitl…
Beskrivning av Schroeder Christa Hitler Var Min Chef – Hitl…

Otaliga är biografierna över Hitler likaså de politiska och militärhistoriska analyserna kring nationalsocialismen och Tredje riket. Mindre vanliga är ögonvittnesskildringarna från dem som själva var med detta eftersom de flesta ur Hitlers närhet inte överlevde kriget.
Christa Schroeders memoarer utgör därför en av de viktigaste källorna till information om Hitler och hans närmaste krets. Hennes text ger oss inte bara inblickar i det vardagliga livet runt Führern utan låter oss också se Hitler som privatperson. Schroeder berättar om kvinnorna kring Hitler och om festerna på Obersalzberg men också om fälttågen i Polen Frankrike och Ryssland och om den sista tiden i bunkern.
Schroeder började sin anställning hos Hitler 1933 efter att hon av en slump sett ett anslag om en sekreterartjänst. Hon var då 25 år gammal och inte medlem i nazistpartiet. Schroeder har senare sagt att hon lika gärna kunde ha börjat hos kommunisterna. Arbetslösheten var stor och antalet lediga tjänster få.
Under sina tolv år som Hitlers sekreterare kom Schroeders tillvaro att alltmer avskärmas från yttervärlden. Hennes vardag präglades av chefens besynnerliga vanor av det avgränsade området i Rikskansliet Berghof eller i de olika högkvarteren. Dag som natt tillbringades ständigt med samma människor. Under krigsrättegångarna i Nürnberg beskrev hon sin tjänstetid som en korsning mellan kloster och koncentrationsläger.

CHRISTA SCHROEDER (19081984) tillfångatogs i maj 1945 och fick tillbringa tre år i interneringslägret Freiburg. Efter kriget levde hon mycket tillbakadraget och gav aldrig några intervjuer.

Läs mer om Schroeder Christa Hitler Var Min Chef – Hitl…...


Sök bästa pris på Schroeder Christa Hitler Var Min Chef – Hitl… hos: