Schenström Ola Här & Nu Version 20

Schenström Ola Här & Nu Version 20
Schenström Ola Här & Nu Version 20
Beskrivning av Schenström Ola Här & Nu Version 20

Höj din livskvalitet – lär dig leva i nuet.

Enkelt uttryckt; med hjälp av mindfulness-träning kan du öka din förmåga att göra det bästa av varje situation. Du minskar ditt automatiserade sätt att reagera och ökar i stället din valfrihet och flexibilitet. Din stress minskar och din förmåga att leva i nuet och att njuta ökar. Mindfulness som bygger på buddistisk tradition är på stark frammarsch över hela världen.

HÄR & NU är ett komplett paket som innehåller:

  • faktahäfte med instruktion till mindfulness
  • CD med meditationsövningar
  • utvecklingsbok som hjälper dig att strukturera dina övningar

HÄR & NU är sammanställt av Ola Schenström läkare sedan mer än 30 år och utbildad instruktör i mindfulnessträning.

Korta övningar för frånvarande

Sveriges svar på Jon Kabat-Zinn. Så skulle man kunna kalla läkaren Ola Schenström. Han har länge intresserat sig för stressrelaterade sjukdomar och hur man kan skapa ett liv i balans.

Utöver sitt arbete som chef för Mjölkuddens vårdcentral i Luleå jobbar han som utvecklare inom Norrbottens läns landsting och verkar bland annat för att kognitiva och beteendemedicinska metoder ska införas i primärvården. Dessutom ger han kurser om mindfulness (medveten närvaro) för lärare och vårdpersonal.

Nu har han gett ut ett självträningsprogram i medveten närvaro kallat Här och Nu (SOL). Med hjälp av ett faktahäfte om medveten närvaro en CD-skiva och en träningsdagbok ska man på tio veckor lära känna sin kropp sin andning samt lära sig stanna upp observera det som sker acceptera läget agera uppmärksamt och släppa taget. Övningarna är väldigt korta (för korta kan jag tycka) och väldigt enkla och jordnära. Bra för den som vill ha det så.

Anders Haag SvD 14 december 2005

Läs mer om Schenström Ola Här & Nu Version 20...


Sök bästa pris på Schenström Ola Här & Nu Version 20 hos: