Scarrow Simon Jakten

Scarrow Simon Jakten
Scarrow Simon Jakten
Beskrivning av Scarrow Simon Jakten

Tredje delen i Simon Scarrows Silverörnsserie är en spännande äventyrsbok som fångar atmosfären i romarriket!

Det är vinter år 44 e Kr och efter en serie hårda strider har romarna slutligen lyckats inta britannernas huvudstad Camulodunum. I väntan på våren har legionerna slagit vinterläger utanför staden. När generalen Aulus Plautius förbereder det kommande fälttåget lider hans familj skeppsbrott på Britanniens kust. Hans fru och två barn tillfångatas av blodtörstiga hämndlystna druider. Två frivilliga ur generalens legion måste kvickt ta sig in på fientligt territorium och försöka frita dem innan de offras till druidernas mörka gudar.
Jakten tredje delen i Simon Scarrows populära Silverörnserie är en sidvändare där tempot är högt. Dialogerna är rappa och moderna och lockar ofta till skratt. Karaktärerna är sympatiska och levande. Berättelsen är indelad i korta kapitel där den övergripande handlingen varvas med strid och action. Läsaren får följa utvecklingen av de båda huvudpersonerna och får samtidigt stor kunskap om det romerska riket och livet som soldat i dåtidens mest framgångsrika armé. Jakten inleds med en kortare beskrivning av den romerska arméns befälsordning och avslutas med ett efterord där Scarrow förklarar den historiska kontexten.

Sagt om boken:

»Simon Scarrow närmar sig Conn Igguldens nivåer. Det är spännande välskrivet och ger mersmak.» Uppsala Nya Tidning

»Simon Scarrow ger oss spännande berättelser med goda miljöbeskrivningar.» Dagbladet

Författaren Simon Scarrow har arbetat som lärare men är idag författare på heltid. Han föddes i Nigeria och tillbringade sin uppväxt i flera olika länder. Idag bor han och hans familj i Norwich i England. Scarrow har alltid varit intresserad av antiken vilket har bidragit till äkthetskänslans i hans romaner som på ett trovärdigt sätt fångar atmosfären i det gamla Rom från de mörka skogarna i Germanien till de heta öknarna Mellanöstern. Hans böcker finns översatta till flera språk (spanska portugisiska tyska italienska danska rumänska serbiska tjeckiska ryska polska m m) och bland beundrarna finns kung Abdullah av Jordanien.

Läs mer om Scarrow Simon Jakten...


Sök bästa pris på Scarrow Simon Jakten hos: