Sasek Miroslav Detta Är London

Sasek Miroslav Detta Är London
Sasek Miroslav Detta Är London
Beskrivning av Sasek Miroslav Detta Är London

Stilsäkra 50- & 60-talsklassiker

1958 kom den första boken Detta är Paris i arkitekten Miroslav Saseks serie med reseböcker för barn. Allt som allt kom det att bli 18 böcker som gavs ut mellan 1958 och 1970. Nu kommer fyra av dem i nytryck från Tukan förlag.

Miroslav Saseks böcker utmärks av en underfundig charm och lekfullhet som tilltalar både barn och vuxna. Illustrationerna är också en viktig del av böckerna och en av anledningarna till att de nu ges ut igen 50 år efter det att de skrevs. Dessa illustrationer är ett sådant stilsäkert och omisskänneligt uttryck för 1960-talets estetiska ideal att vi i dag inte kan betrakta dem som annat än klassiska. För de som uppskattar 1960-talets formgivning och design är dessa böcker en sann skattkammare.

Miroslav Saseks reseböcker kom ut för runt 50 år sedan och världen har förändrats i både stort och smått under detta halvsekel. Till exempel är inte Empire State Building längre världens högsta byggnad och London är inte världens största stad. Av denna anledning har vissa justeringar gjorts av originaltexten. Men eftersom det finns en tjusning i att jämföra då och nu så har alla sådana ändringar markerats med hänvisnigar till en sida längst bak i boken.

Miroslav Sasek föddes i Prag den 18 november 1916. Han utbildade sig till arkitekt (vilket märks tydligt i hans illustrationer av byggnader) men kom att arbeta under större delen av sitt liv som konstnär och illustratör. 1948 flydde han från kommunisterna och bosatte sig i München och Paris. Vid sin död 1980 befann han sig i Schweiz.

Fler böcker i samma serie:

Detta är Paris

Detta är Rom

Detta är New York

Läs mer om Sasek Miroslav Detta Är London...


Sök bästa pris på Sasek Miroslav Detta Är London hos: