Sarvestani Nahid Persson Alltid I Mitt Hjärta

Sarvestani Nahid Persson Alltid I Mitt Hjärta
Sarvestani Nahid Persson Alltid I Mitt Hjärta
Beskrivning av Sarvestani Nahid Persson Alltid I Mitt Hjärta

Självbiografi av dokumentärfilmaren som gjorde mångfaldigt prisbelönta Drottningen och jag och Prostitution bakom slöjan

I sitt lovordade Sommarprogram 2010 berättade Nahid Persson Sarvestani om en händelse som för alltid skulle förändra hennes liv. Mitt under den iranska revolutionen arresterades hennes lillebror Rostam och avrättades av regimen bara 17 år gammal.

I boken berättar Nahid om sitt dramatiska liv. Det börjar som en urgammal saga under palmerna i släktens lilla hemby Sarvestan där små och stora lever nära varandra.
Efter år av förnedring i samband med faderns sjukdom flyttar Nahids familj till storstaden Shiraz. Modern tvingas fortsätta sitt mattknytande för usel lön Nahid gör själv från 12 års ålder långa arbetspass som mattknyterska.
Under tonåren söker hon sig till en av de växande vänsterorganisationerna och blir revolutionär. Medan Nahids nyfödda dotter sover under träden rengör mamma kalashnikovs.
Med sin familj lever hon i ständig livsfara. Snart blir det uppenbart att Nahid med make och barn måste fly ur landet.

Med hjälp av människosmugglare tar de sig i en överlastad racerbåt till Dubai. Där föder Nahid en son som döps till Rostam efter den döde brodern.
Efter två års illegalt liv i Dubai får de en fristad i Sverige. Nahid hittar av en tillfällighet ett uttrycksmedel som passar henne: film.
Resultatet har blivit en rad starka filmer bland dem Drottningen och jag om shahens änka Farah Diba. Alltid i mitt hjärta är Nahids egen berättelse en berättelse man aldrig glömmer.

Läs mer om Sarvestani Nahid Persson Alltid I Mitt Hjärta...


Sök bästa pris på Sarvestani Nahid Persson Alltid I Mitt Hjärta hos: