Roth Veronica Divergent

Roth Veronica Divergent
Roth Veronica Divergent
Beskrivning av Roth Veronica Divergent

I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga De osjälviska De tappra De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.

Hon gör ett val som överraskar alla inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först

VERONICA ROTH föddes 1988 i en förort till Chicago. Medan hon studerade på Northwestern University började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi. Divergent den första boken har tillsammans med uppföljaren Insurgent redan sålt i över en och en halv miljon exemplar världen över. Filmversionen av Divergent går upp på bio våren 2014.

Vald till ȁrets favoritbok alla kategorier och ȁrets ungdomsbok inom Fantasy & Science fiction 2011 av Goodreads!

Utnämnd till »Årets favoritbok 2011 av The Young Adult Library Services Association en underavdelning till The American Library Association.

»En berättelse om svek romantik krig och om att välja. Om du gillade Hungerspelen kommer du att älska Divergent. Den har precis rätt mängd spänning för att man hela tiden ska vilja ha mer. THE GUARDIAN

»Divergent är fullkomligt beroendeframkallande. USA TODAY

Läs mer om Roth Veronica Divergent...


Sök bästa pris på Roth Veronica Divergent hos: