Roslund & Hellström Edward Finnigans Upprätt…

Roslund & Hellström Edward Finnigans Upprätt…
Roslund & Hellström Edward Finnigans Upprätt…
Beskrivning av Roslund & Hellström Edward Finnigans Upprätt…

I Sverige blir en man vid namn John Schwarz häktad för misshandel på en Finlandsfärja. Det är något som inte stämmer med John vem är han egentligen? En man utan identitet? En man som egentligen borde vara död? I USA förbannar Edward Finnigan sitt öde. Trots att många år har gått kan han inte få ro så länge han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han har blivit berövad det avslut som han varit så säker på.

Kriminalkommissarie Ewert Grens förstår inte först vad det är han har framför sig när han börjar förhöra John. Ett politiskt spel men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse.

Edward Finnigans upprättelse är en berättelse om vad strävan efter upprättelse kan göra med människor. Om vem som är offer och vem som är brottsling. Men framförallt är det en andlöst spännande och intelligent kriminalroman som engagerar och överraskar.

Edward Finnigans upprättelse är Anders Roslund och Börge Hellströms tredje kriminalroman. Debutboken Odjuret vann Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman Box 21mottogs med fantastiska recensioner och blev nominerad till Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman.

Den svenska kriminallitteraturens stora hopp. De tar med sin politiska och moraliska hållning vid där Sjöwall-Wahlöö slutade och når insiktsfulla höjder som Mankell aldrig ens varit nära. Och de har bra historier att berätta. Edward Finnigans upprättelse är oerhört spännande med en intrig utöver det vanliga.
Borås Tidning

En blivande klassiker?…Det här är en klyscha men ska ni bara läsa en roman i höst så måste det bli den här.
Gefle Dagblad

Läs mer om Roslund & Hellström Edward Finnigans Upprätt…...


Sök bästa pris på Roslund & Hellström Edward Finnigans Upprätt… hos: