Rosenqvist Mårten Hjärtat

Rosenqvist Mårten Hjärtat
Rosenqvist Mårten Hjärtat
Beskrivning av Rosenqvist Mårten Hjärtat

Denna bok riktar sig i första hand till Dig som är hjärtpatient och Dina anhöriga.

Hjärtat kan pumpa ditt blod runt i kroppen under ett helt långt liv om det får vara friskt och välskött. Lever du i 80 år beräknas ditt hjärta förflytta mer än 200 miljoner liter blod så uthållighet är hjärtats kännetecken.
Men hjärtsjukdom är den viktigaste orsaken till att människor dör för tidigt i Sverige liksom i stora delar av världen i övrigt. I alla tider har människan försökt förstå sig på hjärtat och dess hemligheter men först under de senaste decennierna har de medicinska framstegen när det gäller att förebygga lindra och reparera olika typer av hjärtproblem varit stora.
Känslor som vänskap kärlek sorg och iver känns i hjärtat och därför tänker vi oss gärna att det är den plats där våra emotioner bor fastän det säkert vore mer rätt att placera dem i hjärnan. Men när vi ser känslostarka uttryck i konsten är det väl alltid konstnärens hjärta vi uppfattar talar till oss?
Det här är en bok som skrivits av några av Sveriges främsta hjärtspecialister forskare och läkare som tillsammans har en bred erfarenhet av hjärtsjukdom. De berättar vad som kan och bör göras för att vi ska kunna behålla vårt starka hjärta livet ut.

Ur förordet:
Denna bok riktar sig i första hand till Dig som är hjärtpatient och Dina anhöriga. Syftet är att ge en populärvetenskaplig orientering om hjärtats normala konstruktion och beteende liksom en översikt av de vanligaste hjärtsjukdomarna deras symtom utredning och behandling. Det krävs inga förkunskaper för att läsa och förstå boken men DU som vill lära dig något om hur man värnar om hälsan i hjärta och kärl kommer att få störst behållning av de femton kapitlen som följer.

Mårten Rosenqvist och Per Tornvall är huvudredaktörer.
Övriga medförfattare är: ¨
Toste Länne
Göran K Hansson
Magnus Bäck
Ulf Näslund
Mikael Dellborg
Karin Schenck-Gustafsson
Kennet Pehrsson
Jan Östergren
Leif Svensson
Annika Rosengren
Mai-Lis Hellenius
Håkan Arheden

Boken är utgiven med ekonomiskt stöd av Hjärtlungfonden.

Vill du veta mer om hur det är att vara hjärtsjuk rekommenderar vi att du kontaktar Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund som arbetar för att hjärtsjuka och lungsjuka personer ska kunna leva ett så bra liv som möjligt.

Läs mer om Rosenqvist Mårten Hjärtat...


Sök bästa pris på Rosenqvist Mårten Hjärtat hos: