Rönnblom Eva Citrus I Kruka

Rönnblom Eva Citrus I Kruka
Rönnblom Eva Citrus I Kruka
Beskrivning av Rönnblom Eva Citrus I Kruka

Citrus – en dröm om sol och värme

Citrusträd utövar en alldeles särskild lockelse på många av oss. Frågan är vaddet är som gör dem så lockande – solgula citroner aromatiska mandariner eller kryddiga blad till matlagningen? Kanske är det drömmen om sydligare trakter och kanske att få utmana vårt lite karga klimat och lyckas med att odla något så exotiskt som citrus.

Ett citrusträd i vacker kruka med väldoftande blommor och dekorativa frukter gör sig bra på fönsterbänken. Under sommaren pryder det sin plats på balkongen terrassen eller i trädgården. Citron apelsin kalamondin och många andra citrusarter bär blommor eller frukt i stort sett året om. Träden blommar i omgångar ofta samtidigt som de bär mogen frukt.

Men hur sköter man om citrusträdet på bästa sätt? Vilka slags citrus finns att välja på och hur stora blir träden? Frågor om skötsel beskärning övervintring användning och mycket annat besvaras i den här vackra rikligt illustrerade boken. Det är inte så svårt att odla citrus i kruka bara man vet hur man gör och vad olika citrusträd har för speciella krav. Här delar Eva Rönnblom med sig av sina erfarenheter i text och bild så att du också kan förverkliga drömmen om ett citrusträd som blommar och ger frukt år efter år!

Eva Rönnblom är trädgårdsjournalist och tecknare och har under många år skrivit och tecknat under vinjetten Handboken i tidskriften Allt om Trädgård. Hon har tidigare givit ut flera böcker om odling och trädgård på Ica Bokförlag bl.a. Sätt kärnor frön och knölar (2003) och Trädgårdstider (2008).

Läs mer om Rönnblom Eva Citrus I Kruka...


Sök bästa pris på Rönnblom Eva Citrus I Kruka hos: