Rönkä Matti Med En Mördares Ansikte

Rönkä Matti Med En Mördares Ansikte
Rönkä Matti Med En Mördares Ansikte
Beskrivning av Rönkä Matti Med En Mördares Ansikte

Med Viktor Kärppä i huvudrollen har Matti Rönkä skrivit flera kriminalromaner. För tredje delen fick han 2007 det nordiska priset Glasnyckeln det årets bästa nordiska kriminalroman. Matti Rönkä växte upp i norra Karelen nära den ryska gränsen på den finska sidan. Senare utbildade han sig i Helsingfors till journalist och har arbetat både på tidningar radio och tv. Nu är han ett av den statliga televisionen YLE:s nyhetsankare. Hans deckarserie översätts nu till tolv olika språk. Med en mördares ansikte är den första deckaren i Viktor Kärppä-serien Mannen från andra sidan gränsen. Den blev prisbelönad i sin tyska översättning.

I slutet av september 2011 gästar han Bok&Bibliotek i Göteborg.

Sirje Larsson försvinner i villaförorten Baggböle i Helsingfors. Har Sirje flytt från sitt nya hemland Finland eller fallit offer för en mördare? Hennes man söker upp privatdetektiven Viktor Kärppä och ber om hjälp med försvinnandet. Viktor Kärppä tar sig an fallet med Sirjes försvinnande och letar bland sina egna kontakter både kriminella och lagliga. Sina kontakter och erfarenheter från sovjetsamhället använder han sig av i sitt arbete som privatdektektiv i det nya hemlandet Finland.

Matti Rönkäs lyckas med det viktigaste för en författare att hitta sin egen röst. Texten är lättläst och rakt på sak utan att bli för tät eller torr. Handlingen i boken är trovärdig. Huvudpersonens uppväxt i det forna Sovjetunionen och hans vuxna liv i Finland och nuvarande Ryssland ger möjlighet att skildra verkligheten med ett kritiskt öga.

Prismotiveringen från den jury som 2007 delade ut Glasnyckeln till Matti Rönkä för att han det året skrivit Nordens bästa kriminalroman.

Läs mer om Rönkä Matti Med En Mördares Ansikte...


Sök bästa pris på Rönkä Matti Med En Mördares Ansikte hos: