Rivero Raúl Mörkläggning – Och 51 Andra Krän…

Rivero Raúl Mörkläggning – Och 51 Andra Krän…
Rivero Raúl Mörkläggning – Och 51 Andra Krän…
Beskrivning av Rivero Raúl Mörkläggning – Och 51 Andra Krän…

Brott: Att ha utfört handlingar som syftar till att kränka statens oberoende och territoriella integritet.

Så står det i åtalet mot Raúl Rivero undertecknat av en allmän åklagare i Havanna den 31 mars 2003. Att kränka den kubanska statens oberoende och territoriella integritet är lätt det är bara att rapportera om vad som händer inne i landet. Det har journalisten och poeten Raúl Rivero gjort sedan slutet av åttiotalet. För sitt skrivande dömdes han till tjugo års fängelse.

Raúl Rivero berättar om kubaner som lever på poker på tuppfäktningar prostitution om människor som drömmer luras fängslas längtar. Han berättar om dem som försöker fly och om dem som stannar. Det är sakliga observationer och ställningstagande krönikor i skarp kontrast till resekatalogernas annonser och korrespondenternas snabba rapportering.

Varsågod: 52 kränkningar av den kubanska staten det vill säga beskrivningar av den kubanska verkligheten. Sedda och beskrivna inifrån ett system som hellre mörklägger än tillåter information att spridas i någon riktning.

Raúl Rivero klippa i Kubas demokratirörelse har bestämt sig för att bara berätta och berätta sig till döds. Ibland är det likt små fina noveller som Hjalmar Söderberg. Ibland tragikomisk absurdism som Kafka. Ibland indignationsreportage som Slavenka Drakulic. Och för den som bryr sig om Kuba är det rakt igenom toppintressant.

Magnus Linton i Arena om den engelska utgåvan.

Läs mer om Rivero Raúl Mörkläggning – Och 51 Andra Krän…...


Sök bästa pris på Rivero Raúl Mörkläggning – Och 51 Andra Krän… hos: