Riktigt svenskt – vett och etikett och kultur på lätt svenska, 5-pack – Bredvidläsningslitteratur för sfi

Riktigt svenskt – vett och etikett och kultur på lätt svenska, 5-pack – Bredvidläsningslitteratur för sfi
Riktigt svenskt – vett och etikett och kultur på lätt svenska, 5-pack – Bredvidläsningslitteratur för sfi
Beskrivning av Riktigt svenskt – vett och etikett och kultur på lätt svenska, 5-pack – Bredvidläsningslitteratur för sfi

Riktigt svenskt – vett och etikett och kultur på lätt svenska ger läsaren en bild av hur det kan fungera i Sverige. Boken tar upp vanliga situationer och företeelser och kommenterar och ger stöd till den ovane. I mångt och mycket är boken även en språkbok, som stärker språket, då mycket av det sociala samspelet människor emellan grundar sig i språket. Den vänder sig till ungdomar och vuxna födda utanför Sverige. Läs mer Författaren har stor erfarenhet av att skriva för läsare med annat modersmål än svenska. Språket är därför lätt utan att vara torftigt. Boken är inget för direkta nybörjare. Läsaren bör ha läst svenska i en eller två terminer för att ha behållning av boken. Tanken är att läsaren ska få en inblick i den svenska sociala kulturen. Det är säkert så att många saker har förbryllat och väckt förundran. Varför säger svenskarna tack hela tiden? Vad heter egentligen ’please’ på svenska? Och är det verkligen så att svenskar är så punktliga? Mycket av osäkerheten kring den svenska kulturen bottnar i brister i språket. Därför är det här till stor del en språkbok. Läsaren får inte bara svar på sina frågor om svenska utan hen lär sig många bra ord och fraser också. I slutet finns frågor och uppgifter, vilket gör det lättare att använda boken i undervisningen. Att gemensamt diskutera innehållet och jämföra med egna erfarenheter är både intressant och ger fantastiska möjligheter att öva sin svenska. Riktigt svenskt – vett och etikett och kultur på lätt svenska passar på de sista kurserna i sfi, men också på sva-grund och på gymnasiekurserna. Boken säljs i 5-pack. Om författarna Karin Elffors Skogkär har många års erfarenhet av sfi-undervisning och har skrivit flera läromedel. Boken har Karin utvecklat i samtal med sina kursdeltagare och med kollegor och vänner, allt för att hitta rätt innehåll och ton.

Läs mer om Riktigt svenskt – vett och etikett och kultur på lätt svenska, 5-pack – Bredvidläsningslitteratur för sfi...


Sök bästa pris på Riktigt svenskt – vett och etikett och kultur på lätt svenska, 5-pack – Bredvidläsningslitteratur för sfi hos: