Rhys Jean Sargassohavet

Rhys Jean Sargassohavet
Rhys Jean Sargassohavet
Beskrivning av Rhys Jean Sargassohavet

Sargassohavet utspelar sig i det tidiga 1800-talets Västindien mitt i den förrädiska naturens överdådiga grönska. Antoinette Cosway gifter sig med den unge engelsmannen Edward Rochester. Men illasinnade rykten börjar cirkulera och får honom att vända sig mot henne. Sakta men säkert drivs Antoinette mot vansinne.
Sargassohavet bygger på Charlotte Brontës roman Jane Eyre. Den är en omskrivning av den viktorianska berättelsen men samtidigt ett enastående verk i sig självt som med tiden blivit en postkolonial klassiker.

JEAN RHYS [18901979] hade länge antagits död när hon plötsligt åter dök upp på den litterära scenen med Sargassohavet 1966. I den engelskspråkiga världen mottogs romanen som en sensation.

»Rhys öppnar en hemlig dörr i Brontës viktorianska roman en dörr till koloniernas historia minst lika undertryckt som en förbjuden kvinnlig vrede. Sargassohavet är ett oroande mästerverk.
EVA STRÖM SYDSVENSKAN

»Tveklöst ett mästerverk.
MAGNUS ERIKSSON SVENSKA DAGBLADET

»Det är som om Charlotte Brontës roman Jane Eyre vore del två i en romansvit och nu har man äntligen hittat del ett för att strax upptäcka att den är ännu bättre.
CATRIN VILLAUME FÄGERSTRAND NORRKÖPINGS TIDNINGAR

»En av 1900-talets 100 bästa engelskspråkiga romaner.
TIME MAGAZINE

Läs mer om Rhys Jean Sargassohavet...


Sök bästa pris på Rhys Jean Sargassohavet hos: