Rey Rosa Rodrigo Förtrollade Stenar

Rey Rosa Rodrigo Förtrollade Stenar
Rey Rosa Rodrigo Förtrollade Stenar
Beskrivning av Rey Rosa Rodrigo Förtrollade Stenar

Joaquín återvänder till Guatemala efter flera år i utlandet. Han tillhör den priviligierade överklassen och har svårt att förlika sig med tanken på att återigen befinna sig i ett land så präglat av misär. När hans bäste vän Armando är på väg hem till honom för att leverera marijuana råkar han köra över en tioårig pojke. Trots att flera vittnen ser olyckan väljer Armando att smita från olycksplatsen och skyndar hem till Joaquín där han gömmer bilen i garaget. Pojken visar sig komma från en rik familj som anlitar en detektiv för att hitta den skyldige. Mot sin vilja blir Joaquín och Armando indragna i en härva som visar sig vara mycket mer komplicerad än de först kunnat ana.

Rodrigo Rey Rosa föddes i Guatemala 1958. Han har skrivit tre noveller och sju romaner och hans böcker har översatts till engelska franska italienska tyska holländska portugisiska och japanska. Rey Rosa har fått Guatemalas nationella litteraturpris uppkallat efter Miguel Angel Asturias och hålls som en av de mest intressanta författarna i den nya generationen.

Rey Rosas romaner är alla starkt samhällskritiska och behandlar konsekvenserna av våld fattigdom och korruption i Centralamerika.

Press om Rodrigo Rey Rosa:

?A writer of unprecedented originality….Essential and necessary.?
? Vanguardia

?Audacious…magical…. Rey Rosa deftly collapses the frontier that lies between consciousness and unconsciousness language and silence civilization and barbarism.? ? The San Francisco Chronicle

Boca Pocky är ett samarbete mellan förlagen Boca och Pocky om att publicera samtida latinamerikansk litteratur på svenska.

Läs mer om Rey Rosa Rodrigo Förtrollade Stenar...


Sök bästa pris på Rey Rosa Rodrigo Förtrollade Stenar hos: