Rangström Lena Kanonsalut Och Vaggor – Kungl…

Rangström Lena Kanonsalut Och Vaggor – Kungl…
Rangström Lena Kanonsalut Och Vaggor – Kungl…
Beskrivning av Rangström Lena Kanonsalut Och Vaggor – Kungl…

Ett barn som föds till tronen är en statens tillhörighet skrev en gång drottning Kristina. Ett kungligt barns födelse är en betydelsefull händelse – inte minst politiskt. Dynastins fortlevnad hänger på att ständigt nya tronföljare föds och intresset för dessa barn har varit stort redan innan de sett dagens ljus. De kungliga barnen föds in i sin roll och från första stund ges deras liv en symbolmättad och representativ inramning. Såväl ceremonierna som har ägt rum i samband med förlossningen dopet och moderns kyrktagning som den utrustning i form av kläder och vaggor som anskaffades och den egna våning som iordningställdes för det kungliga barnet har ingått i den kungliga retoriken. Här skildras för första gången den fascinerande historien om kungliga födslar och dop genom fyrahundra år av kontinuitet och förändring.

Det är en visuellt mycket vacker bok det finns åtskilligt intressant att upptäcka i detta verk vilket är intressant ur flera olika aspekter… en bok som lyfter fram mycket som kanske inte alltid är känt idag och som är intressant att läsa och bli upplyst om.
-Jessika Ahlström Tidningen Kulturen

Välskriven och mycket vacker En bok att rekommendera både för de allmänhistoriskt intresserade och i synnerhet för de med dragning åt det rojalistiska.
-Jan Sandström Värmlandsbygden

Läs mer om Rangström Lena Kanonsalut Och Vaggor – Kungl…...


Sök bästa pris på Rangström Lena Kanonsalut Och Vaggor – Kungl… hos: