Pullman Philip Den skarpa eggen

Pullman Philip Den skarpa eggen
Pullman Philip Den skarpa eggen
Beskrivning av Pullman Philip Den skarpa eggen

Universums gränser har öppnats och Lyras vän ligger död vid hennes fötter. Lyra vågar språnget in i en ny soldränkt värld för att förfölja den som dödat honom för att få hämnd och svar på sina frågor. Men i stället hittar hon Will som just fyllt tolv och redan har ett mord på sitt samvete. Han är ute på en jakt lika ursinnigt angelägen som Lyras och tillsammans beger de sig ut i en värld som är totalt främmande för dem båda.

Men Cittàgazze den stad dit de kommer är en egendomlig och hemsökt plats. Själsslukande vålnader drar fram på gatorna medan man kan höra bruset av änglars väldiga vingar i skyn högt därovan. Och i det mystiska Torre degli Angeli döljer sig Cittàgazzes dödliga hemlighet ett föremål med högst märklig och förödande kraft.

Lyra och Will kämpar sig gemensamt fram genom alla faror men med vart steg och varje ny fara kommer de närmare det största hotet av alla och den förödande sanningen om sitt eget öde.

Det dyker ibland upp författare som ligger så långt bortom det vanliga att fantasilivet förändras för generationer framåt. Till denna gudabenådade grupp hör Lewis Carroll Edith Nesbit C S Lewis och J R R Tolkien. Och hit har nu också Philip Pullman sällat sig. Trilogin Den mörka materian är en berättelse för alla åldrar. Det är en barnbok men också en vuxenroman. En bok att sluka för alla mellan åtta och åttio.

Det seriösaste fantasyverket sedan Sagan om ringen. Det är lika intellektuellt spännande som det är magnifikt skrivet Helt enkelt den bästa bok jag läst i år. Amanda Craig i New Statesman om Den skarpa eggen.

Översättning Olle Sahlin

Läs mer om Pullman Philip Den skarpa eggen...


Sök bästa pris på Pullman Philip Den skarpa eggen hos: