Pullman Philip Bärnstenskikaren

Pullman Philip Bärnstenskikaren
Pullman Philip Bärnstenskikaren
Beskrivning av Pullman Philip Bärnstenskikaren

Allting började egentligen när Lyras farbror lord Asriel återvände till England med berättelser om mysterier och faror och upptäckten av en plats nära Nordpolen där man genom norrskenets skimrande ridåer kunde ana en annan värld. Kanske är barriären mellan olika världar av någon anledning förtunnad här. Lyra som är lika nyfiken som hon är orädd blir indragen i ett nervpirrande äventyr. Det för henne på svindlande färder mellan olika världar: Guldkompassens universum som är Lyras eget vårt universum och ett tredje som är härjat av vålnader och där hon träffar Will.

I Bärnstenskikaren berättelsens tredje och avslutande del drar det ihop sig till en kraftmätning av minst sagt episka dimensioner och Lyra och Will ger sig iväg på den mest skrämmande av alla resor. En färd som få författare vågat företa sig.

Det här är en verklig allåldersberättelse. Barnet så väl som den vuxne hittar sin nivå och båda blir lika överväldigade av sagans kraft. För det här är en saga av isländska dimensioner och här kan allting hända. En recensent utropade Pullman till fantasylitteraturens Rickard Wagner men med Williams Blakes själ.

Översättning Cilla de Mander Olle Sahlin

Läs mer om Pullman Philip Bärnstenskikaren...


Sök bästa pris på Pullman Philip Bärnstenskikaren hos: