Preston Douglas Monstret I Florens – Jakten …

Preston Douglas Monstret I Florens – Jakten …
Preston Douglas Monstret I Florens – Jakten …
Beskrivning av Preston Douglas Monstret I Florens – Jakten …

Den amerikanske författaren Douglas Preston flyttar till en idyllisk by utanför Florens och förverkligar en livslång dröm. Men när han av en slump upptäcker att olivlunden utanför familjens nya villa har en blodig historia blir det också inledningen på en resa in mot ondskans mörker.


Tillsammans med den italienske kriminalreportern Mario Spezi ger han sig ut på jakt efter den ökände seriemördaren Monstret i Florens som under tio år gäckat polisen med sina grymma mord på unga kärlekspar bland Toscanas böljande kullar. I en utredning som ekar av den trollbindande staden Florens mörka och blodiga historia gör de allt för att spåra den skyldige och blir samtidigt själva utsatta för en illvillig komplott.


Monstret i Florens är en mardrömslik och häpnadsväckande berättelse om den längsta och dyraste brottsutredningen i Italiens historia och två mäns envisa försök att avslöja en bestialisk mördares identitet.


RÖSTER OM BOKEN

Fascinerande och omöjlig att lägga ifrån sig — en fantastisk läsupplevelse.

Minette Walters


När jag läste Monstret i Florens på engelska tyckte jag att det var en av de roligaste reportageböcker jag läst. Utöver att den redogör för ett av Europas mer fascinerande kriminalfall dras författaren själv in i handlingen när den italienska polisen misstänkliggör hans intresse. Så blir den lika mycket en berättelse om det vansinniga italienska rättsväsendet där tre olika distanser försvårar för varandra i jakten på mördaren. Därtill allt det andra: staden Florens med sin historia och hur fallet inspirerade Thomas Harris till När lammen tystnar-uppföljaren Hannibal.

Mattias Göransson chefredaktör Filter


OM FÖRFATTARNA

Douglas Preston är amerikansk bestsellerförfattare och mannen bakom romanserien om FBI-agenten Pendergast. Han har skrivit ett antal hyllade fackböcker liksom texter för tidningar som The New Yorker och National Geographic.

Mario Spezi är framgångsrik italiensk kriminalreporter som har bevakat många av de mest omtalade kriminalfallen i Italien. Han har också skrivit fack- och skönlitterära böcker som publicerats i Italien såväl som i ett flertal andra länder.

Läs mer om Preston Douglas Monstret I Florens – Jakten …...


Sök bästa pris på Preston Douglas Monstret I Florens – Jakten … hos: